Bir hafta önce MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası aldım ve sistem kendiliğinden tekrardan sorunsuz başladı. 10 dakika sonra tekrar kapandı ama bu sefer geri açılmamak üzere. Sorun giderici sorunu çözemedi ve ben de dosyalarım kalacak şekilde Windows'u sıfırladım. Yine sorunsuz çalışırken bu gece 0xc000021a hatası verdi ve bir minidump dosyası oluşturdu. RAM belleklerden şüphelenerek 2x16 GB olan çift slot RAM'lerimi çıkartıp yerlerini değiştirdim bugün ise SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hatası alarak güne başladım.
Yaklaşık 3 hafta önce cihazımda bulunan 8 GB DDR4 2666MHz RAM belleği çıkartarak 2x16 GB upgrade yaptım. Yaptığım zamandan bu yana bilgisayarın fiziki olarak sarsıldığı esnada kendini yeniden başlattığına tanıklık ettim. Oluşan 2 minidump dosyamı paylaşıyorum.
Memtest denemek istedim ama USB'ye yazmama rağmen boot edemedim USB'ye yazma ve boot işlerinden rehber videoları izlememe rağmen pek anlamıyorum maalesef.
Access Google Drive with a Google account (for personal use) or Google Workspace account (for business use).
drive.google.com
RAM Upgrade'i yaptığımdan bu yana sistemde orantısız bir CPU ısı artışı gözlemlemekteyim. Özellikle Photoshop'ta proje dosyamı save alırken CPU o işlemi yaparken 94 derecelere kadar çıkıyor. Mesela bu konuyu yazdığım esnada 40 derecede çalışıyor ama iş esnasında 94 dereceyi görüyor.
Monster Abra A5 v13.3
i5 8300h.
GTX 1050 Ti.
Crucial 2x16 GB 2666MHz DDR4 RAM.
Öncelikle sistemi temizlik ve macun yenilemesi yaptırsan iyi olur.
Memtest ile RAM testi yapın. Techonopat youtube sayfasında bununlai ilgili rehberler var. Oraya inceleyebilirsiniz. Intel GPU'yu'da güncelleyin.
Öncelikle sistemi temizlik ve macun yenilemesi yaptırsan iyi olur.
Memtest ile RAM testi yapın. Techonopat youtube sayfasında bununlai ilgili rehberler var. Oraya inceleyebilirsiniz. Intel GPU'yu'da güncelleyin.
Merhabalar yaklaşık 1 haftadır memtest'i boot edemiyordum ve nasıl olduysa 1 haftadır mavi ekran almıyordum. Bugün usbye yazıp bootladım ve daha testin 2. dakikasında 46 tane hasar buldu. Aldığım siteyle iletişime geçtim yine çetrefilli ve yorucu bir süreç beni bekliyor. İnternet alışverişlerimde şansım hiç yaver gitmiyor. İlginiz için teşekkür ederim.