Memrise vs Duolingo

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
İlk önce kendimin nasıl bir durumda olduğumu anlatayım. Yaşım 16, lise 11'e gidiyorum ve bu zamana kadar İngilizce'ye hiç ciddi bakmamıştım. Şimdi ise A2 seviyesinden başlayarak hızlıca daha üstlere çıkmak istiyorum. Peki uygulamalardan öğrenirken hangisini neden daha fazla önerirsiniz? Detaylıca açıklayabilirseniz çok yardımınız dokunur. Bu arada Memrise ve Duolingo harici uygulama varsa onu da açıklayabiliriniz 😁

Duolingo da alıştırma filan yapıp İngilizceni geliştirirsin. Memrise'de ise kelimeleri tekrar edebilirsin.

Busuu deneyebilirsiniz.
Neden hocam? Bu dillerde sokak dili muhabbetti de var. Acaba resmi dil öğretmekle kısıtlı kalmayıp bunun gibi daha geniş çaplı bir öğrenim mi sunuyor?

Memrise'ı daha çok kelime odaklı kullanırsınız, Duolingo'da ise pratikler yaparak genel öğrenebilirsiniz. İkisini birlikte kullanabilirsiniz. Bunların yanında Busuu güzeldir. İsterseniz yanına bir kaynak kitap alarak (Oxford Yayınları'nı öneririm) ilerleyebilirsiniz. YouTube'daki içerikleri kullanmanızı da öneririm.

Busuu güzeldir lakin bana göre. Duolingo ya göre Busuu'nun kelime ve cümle örnekleri çok kısıtlıdır. Artısı Duo da olmayan ipuçları, bilgilendirme ve sosyal yardım olayıdır. Memrise ise diğer iki uygulamaya göre biraz daha dağınık çalışması olsada gercek kişilerden yabancı kelime ve cümle örnekleri çok daha iyidir.

Memrise'ı daha çok kelime odaklı kullanırsınız, Duolingo'da ise pratikler yaparak genel öğrenebilirsiniz. İkisini birlikte kullanabilirsiniz. Bunların yanında Busuu güzeldir. İsterseniz yanına bir kaynak kitap alarak (Oxford Yayınları'nı öneririm) ilerleyebilirsiniz. YouTube'daki içerikleri kullanmanızı da öneririm.
İlk öncelikle teşekkürler. Ortaokulda Oxford ders kitaplarını kullanıyorduk. Açıkçası Busuu ile Oxford kitaplarındaki konular o kadar fazla denk gelir mi? Gelirse hangi Oxford kitabını alacağımı nereden anlayabilirim?

İlk öncelikle teşekkürler. Ortaokulda Oxford ders kitaplarını kullanıyorduk. Açıkçası Busuu ile Oxford kitaplarındaki konular o kadar fazla denk gelir mi? Gelirse hangi Oxford kitabını alacağımı nereden anlayabilirim?
Ben şu an Third Edition olanları kullanıyorum genel olarak önerebileceğim bir seri. Bir adet ders kitabı ve alıştırma kitabı var ve ayrıca bazı bölümlerde genel konuşma, dinleme, yazma ve okuma çalışmaları oluyor.

Busuu güzeldir lakin bana göre. Duolingo ya göre Busuu'nun kelime ve cümle örnekleri çok kısıtlıdır. Artısı Duo da olmayan ipuçları, bilgilendirme ve sosyal yardım olayıdır. Memrise ise diğer iki uygulamaya göre biraz daha dağınık çalışması olsada gercek kişilerden yabancı kelime ve cümle örnekleri çok daha iyidir.
Bu Duolingo da yanlış yaptığımda neyden kaynaklı olduğunu söyleyen yapay zeka veya başka bir yardımcı var mı? Varda Plus versiyonunda mı?

Ben şu an Third Edition olanları kullanıyorum genel olarak önerebileceğim bir seri. Bir adet ders kitabı ve alıştırma kitabı var ve ayrıca bazı bölümlerde genel konuşma, dinleme, yazma ve okuma çalışmaları oluyor.
Önerin için yine teşekkür ediyorum. Busuu'yu da araştırayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı