Memtest 86 Sonucunda Çıkan Hatalar

kazımseksen5

Kilopat
Bundan yaklaşık bir yıl önce almış olduğum bilgisayarın XMP profilini açınca mavi ekran hatası alıyorum fakat kendim RAM'lerin hızını 4266 MHz çıkarınca mavi ekran hatası almıyorum. Fakat memtest testinde XMP açıkken memtest donup kalıyor ve düzelmiyor, XMP'siz 4266 MHz yapınca test başarıyla tamamlanıyor ve aşağıdaki sonuçlar ortaya çıkıyor ne yapmalıyım sizce CPU yazıyor ama anlamadım RAM'i mi göndermeliyim yoksa sorunum işlemcide mi?

Not: Şu anda PC elle ayarladığım 4266 MHz değerinde çalışıyor ve MSI Game Boost işlemciyi 4.7 GHz çıkardım fakat hiç mavi ekran yemedim bu hatalar bana ilerde sorun çıkartır mı çünkü yıl sonuna kadar PC ekran kartını yenileyeceğim yani tam güç kullanmaya başlayacağım.

Sistem:
Anakart: MSI MPG Z390 GAMING PRO Carbon AC
İşlemci Intel 9700K
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 4266MHz CL19 1.40V Dual Kit RAM
Ekran Kartı: NVIDIA 750 Ti

MEMTEST 1.jpg memetest 2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sürü error vermiş hiçbir demekki manuelde de fazla stabil değil. Xmp açınca mavi ekran verip kapalıyken vermemesinin nedeni Xmpde voltaj 1.35 ile kısıtlıyken manuelde sizin ayarladığınız frekansa çıkarmak için verebildiği kadar voltaj verir. En stabil 1.5v ta olur ama 1 yıldan fazla dayanmaz. Hızlı bir rama yazık etmeyin. Hem ömür hem performans için Xmp açıkken çıkabildiği en yüksek frekansta çalıştırın.

Xmp açınca 4266mhz aşağısına düşürme ayarını bulamadım nereden yapıyoruz o ayarı.Dram Frequemcy var onu diyorsanız zaten xmp kapatıp oradan ayarlamıştım yukarıda ki sonuçlar oradan zaten.

Dosya Ekleri

• anakart 2.jpg
    anakart 2.jpg
    273,5 KB · Görüntüleme: 113
Xmp açınca 4266mhz aşağısına düşürme ayarını bulamadım nereden yapıyoruz o ayarı.Dram Frequemcy var onu diyorsanız zaten xmp kapatıp oradan ayarlamıştım yukarıda ki sonuçlar oradan zaten.
Sorununuz hala güncel mi, bir sonuç var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı