Memtest her zaman 2-3 adet hata veriyor.

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, RAM'im arızalandığı için (Memtest 16.000 hata, daha sonra program durdurdu zaten.) değişim kararı ile aynı RAM'den verdiler (6.000 küsur hata aldım.) fakat yeni aldığım RAM'de mavi ekran verince tekrardan değişim kararı çıktı, direkt Memtest ile denedim XMP açık kullanacağım için bu şekilde test ettim ve sürekli 2-3 hata çıkıyor ve sabit olarak test 5'te 1 adet hata ve test 7'de 1-2 hata arası çıkıyor. Birazdan XMP kapatıp deneyeceğim, XMP kapalıyken hata vermiyorsa eğer sorun yok mu demektir? Ama ben bu RAM'i XMP açık kullanacağım zaten, XMP açıkken çıkan hatalar gözardı mı ediliyor? RAM'leri daha 7 saat önce teslim aldım, bu yüzden dolayı XMP modunda bile hata çıksın istemiyorum, işim yok zaten sorun çıkmayana kadar değiştireceğim olmadı. :)
XMP kapalı iken sorun gözükmüyor fakat açtığımda 2-3 adet hata veriyor.

Son düzenleme:
X.M.P kapalı olarak test edilmesi gerekiyor diye biliyorum. Nedenini bilmiyorum.
Kimisi öyle diyor fakat 2.ramimde de XMP kapalıyken sorun yoktu, XMP açınca 6.000 hata veriyordu. Bu yüzden dolayı değişimini yaptırdım, tabi o bellekler hata veriyordu ama bu bellekler daha vermedi o yüzden emin olamadım. Garantiye göndermeye üşenmiyorum artık, 2 kere değişim olmuşken, sorunsuz çıkana kadar değişim mi istesem ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı