Battlefield 6 Redsec eleştirisi

Makaleler
11
Merhaba, Battlefield 6'yı 70 dolar karşılığında satın alan tayfadanım.

Oyunu ilk çıktığı günden bir gün sonra satın aldım ve bundan öncesinde betasını test etmiştim.

Beta'da oyun oldukça sarıyordu ve oyun çıkışında da gayet iyiydi (bug ve Glitch'ler hariç).

Oyunu şimdiye kadar 50 saat oynamıştım ki bugün 2 saatimi Redsec'i deneyimleyerek harcadım, yani toplamda 52 saatim falan var.

Redsec'i ücretsiz yapmayı tercih etmiş EA Games.

Öncelikle söylemeliyim ki Redsec ile gelen oyun modları sanki 2012'den kalma bir oyun oynuyormuşuz gibi hissettiriyor. Battle Royale modunda harita cidden çok küçük ve loot yapmak gibi şeylere zaten zaman kalmıyor. Detaya çok düştükleri için harita boyutunu çok arttıramamışlar, yani yıkım fizikleri falan derken…

Battle Royale modu gerçekten hiç akmadı ve kötü hissettirdi. Redsec'i ücretsiz yapmaları da anında Activision'un ana oyunla Warzone'u ayrı tutmasını çağrıştırdı ve bu kadar kopyalamaları hiç ama hiç hoşuma gitmedi.

Ayrıca sayın EA, sözünü bozarak pay-to-Win olacak şekilde oyuna yeni gelen mini Scout'u Battle Royale'e özel yapmış.

Battle Royale için seviye alan adam bir günde bile açabilecek.

Pay-to-Win gibi bir şey oluyor bu ve cidden kabul ettiğim bir şey değil. Oyuna 70 dolar veren birisi olarak hiç beğenmedim.

Battle Royale modunda sırf movement yavaş olduğu için Armor Plate yerleştirmeyi de bayağı yavaşlatmışlar. Armor Plate'i kullandıktan sonra 2 mermi yeseniz kırılıyor zaten, yani bir anlamı da yok.

Ben biraz da sizin düşüncelerinizi almak istiyorum. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Vallahi tam incelemedim de, bir el attım oyun gayet hoşuma gitti. 70 dolar vermektense böyle oynarım.
Hocam 70 dolar verip ana oyun modlarını oynasaydınız dediğimi anlardınız. Arada dağlar kadar farklar var diyebilirim.
Oyunu almayan kişiler için gideri var.

Warzone'a rakip olarak çıkacağına daha özgün birkaç şey ekleyip o şekilde devam etselerdi olurdu aslında. PUBG gibi düz ama büyük bir harita tasarlanırdı.

Yıkımı hâlihâzırda sunmuşsun çünkü. Ana modlarda millet takılıyor ama battle royal modu hakikaten direkt CoD örnek alınarak tasarlanmış.

Ana oyuna eklenen Strikepoint modunu beğendim çerezlik sakin mod olmuş. Ücretsiz kısım için eklenen Gauntlet'i bir maç denedim ama hoşuma gitmedi.

Battle Royale için ise bence olmuş Warzone'u andırıyor ama CoD'un o gereksiz hızlı atlamalı zıplamalı oynanışındansa bunu oynamayı tercih ederim. Harita dediğiniz gibi bana da küçük geldi BR için, fazla loota zaman kalmıyor ama hiç de oynanmaz derecede kötü falan değil dediğim gibi bence olmuş, arada değişiklik olsun diye duo vs. girilir.

Benim tek anlamadığım, görevler konusu. Görevleri kolaylaştıracağız demişlerdi ama hiç ellememişler, acaba sonradan mı değiştirilecek? Bazı görevler gereksiz uğraştırıcı.

Detaya çok düştükleri için harita boyutunu çok arttıramamışlar, yani yıkım fizikleri falan derken…
Aynı şey oyunun diğer modları için de geçerli. Detaylarda boğulmuşlar. Haritalar biraz daha küçük olsa neredeyse CoD haritalarına dönecekmiş. Kim ne derse desin, bu oyunun online kısmı eksik kalmış. Ama reklamı o kadar iyi yapıldı ki, insanlar bunun farkında olsalar bile görmezden gelip ''abii binalar çok iyi yıkılıyor yaaa'' demeyi tercih ediyorlar.

Ana oyuna eklenen Strikepoint modunu beğendim çerezlik sakin mod olmuş. Ücretsiz kısım için eklenen Gauntlet'i bir maç denedim ama hoşuma gitmedi.

Battle Royale için ise bence olmuş Warzone'u andırıyor ama CoD'un o gereksiz hızlı atlamalı zıplamalı oynanışındansa bunu oynamayı tercih ederim. Harita dediğiniz gibi bana da küçük geldi BR için, fazla loota zaman kalmıyor ama hiç de oynanmaz derecede kötü falan değil dediğim gibi bence olmuş, arada değişiklik olsun diye duo vs. girilir.
Warzone'a rakip olarak çıkacağına daha özgün birkaç şey ekleyip o şekilde devam etselerdi olurdu aslında. PUBG gibi düz ama büyük bir harita tasarlanırdı.

Yıkımı hâlihâzırda sunmuşsun çünkü. Ana modlarda millet takılıyor ama battle royal modu hakikaten direkt CoD örnek alınarak tasarlanmış.
Battle royale modu bana hiç oynanabilir gibi gelmedi. Aktif olarak MW3 oynuyorum mesela MW3’teki movement Battlefield’in Battle Royale modunda olsa bir şey demezdim. Warzone’daki movement işi tamamen Black Ops 6 ile bozuldu zaten, MW3’te her şey güzeldi.
MW3 movement’i + Omni movement inanılmaz bir şey olurdu.
Şu anki Warzone durumunu hepimiz biliyoruz tabii de Battlefield 6’nın movement’i öyle bir movement ki Battle Royale ile gram uyumu yok. Nasıl anlatılır bilmiyorum, cidden beğenmedim.

Aynı şey oyunun diğer modları için de geçerli. Detaylarda boğulmuşlar. Haritalar biraz daha küçük olsa neredeyse CoD haritalarına dönecekmiş. Kim ne derse desin, bu oyunun online kısmı eksik kalmış. Ama reklamı o kadar iyi yapıldı ki, insanlar bunun farkında olsalar bile görmezden gelip ''abii binalar çok iyi yıkılıyor yaaa'' demeyi tercih ediyorlar.
Öyle hocam da Battle Royale apayrı bir şey. Normal modlarda yine oynanabilir bir yanı var ama Battle Royale’de harita boyutu çok önemli.

Haritalar büyük olunca bu sefer mapte boş boş koşturmaktan yoruluyor insan bence haritalar tam kıvamında. Operation Firestorm ve Mirak Valley büyük mesela, araca binmezsen koştur babam koştura dönüyor.

Haritalar büyük olunca bu sefer mapte boş boş koşturmaktan yoruluyor insan bence haritalar tam kıvamında. Operation Firestorm ve Mirak Valley büyük mesela, araca binmezsen koştur babam koştura dönüyor.
Battle Royale modu hariç modlar için haklısınız.
Yine de conquest gibi oyun modları için BF2042’deki büyüklükte map’ler çok daha iyi olurdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı