Çözüldü Memtest64 mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

mehmetaşık

Hectopat
Daha fazla  
RAM
xpg spectrix d60g 8x2 3000mhz
SSD veya HDD modeli
XPG Spectrix S40G 512gb
Ekran kartı
sapphire rx 580 nitro+ 4 gb
Anakart
asrock b450m pro4
İşlemci
amd ryzen 5 2600
Bilgisayarı ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu, fakat oyn oynarken mavi ekran hatası verdi. Bende sorunu çözmek için RAM'lere test yaptım ve yine mavi ekran hatası ile karşılaştım. Bilgisayara temiz kurulum ve format attım. Düzelmişti fakat dün yine böyle bir sorun ile karşılaştım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
DDU kurmadım fakat Aygıt Yöneticisi'nden eski sürümü kurdum tekrar güncelledim yine aynı sorunu verdi fakat eski sürümde hata vermedi.

Bazen son sürüm driverlarda sorun yaşanıyor. AMD tarafında daha çok. DDU eski driverları tamamen sistemden kaldırır. Yaptığınız yöntem tam olarak kaldırmıyor ama sorununuzu çözüyorsa sıkıntı yok. DDU yöntemi daha sağlıklı. Böyle durumlarda eski sürüm driverlara dönüş yapılır. Eğer hangi sürüm sıkıntısız bilmiyorsak da genelde driver kurmayıp Windows Update açarsanız ve ekran kartınızı tanırsa çalıştığını bildiği eski sürüm bir driverı kurar. Adrenalin gibi yazılımlar kurmaz. Daha stabil olur. Ama bunu eski driverları da kurarken sorun yaşadığınızda yapın.

Güncellemeleri takip edip bir sonraki driver yayınlandığında indirip kurmayı deneyebilirsiniz. Şuan için o driverı kurmayın.
Bilgisayarı ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu, fakat oyn oynarken mavi ekran hatası verdi. Bende sorunu çözmek için RAM'lere test yaptım ve yine mavi ekran hatası ile karşılaştım. Bilgisayara temiz kurulum ve format attım. Düzelmişti fakat dün yine böyle bir sorun ile karşılaştım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartı driverınızı güncelleyin. İşlemi DDU yardımı ile yapın.

- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız. Buna girmek içinde açılışta F9 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Oradan gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Sorun devam ederse yine aynı şekilde DDU ile driverı kaldırın. Ardından driver kurmadan Windows'u başlatın. Sistem açıldığında Windows update aktif olsun. Kendi bildiği görüntü driverınızın çalışan sürümünü kursun. Bir de öyle deneyin. Buda olmazsa birkaç sürüm eski AMD driverını kurun.

Sorun her şeye rağmen devam ediyorsa geri dönüş sağlayın.

Ekran kartı driverınızı güncelleyin. İşlemi DDU yardımı ile yapın.

- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız. Buna girmek içinde açılışta F9 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Oradan gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod F kaçtaysa o tuşa basın.

Sorun devam ederse yine aynı şekilde DDU ile driverı kaldırın. Ardından driver kurmadan Windows'u başlatın. Sistem açıldığında Windows Update aktif olsun. Kendi bildiği görüntü driverınızın çalışan sürümünü kursun. Bir de öyle deneyin. Bu da olmazsa birkaç sürüm eski AMD driverını kurun.

Sorun her şeye rağmen devam ediyorsa geri dönüş sağlayın.

Reis dediğin her şeyi yaptım fakat hala devam ediyor.

İnternetsiz güvenli moddayken mavi yediniz mi?

DDU kurmadım fakat Aygıt Yöneticisi'nden eski sürümü kurdum tekrar güncelledim yine aynı sorunu verdi fakat eski sürümde hata vermedi.

İnternetsiz güvenli moddayken mavi yediniz mi?

Reis sorunu çözdüm AMD programini baştan yukledigimde kurulum yaparken 3secenek var tam kurulum normal kurulum ve sadece driver kurulumu var ben normal kurulumu seçtim suanlik hiçbir sorun yok Memtest'ten 1saattir test yapıyor ve sorun yok.

Son düzenleme:

Bazen son sürüm driverlarda sorun yaşanıyor. AMD tarafında daha çok. DDU eski driverları tamamen sistemden kaldırır. Yaptığınız yöntem tam olarak kaldırmıyor ama sorununuzu çözüyorsa sıkıntı yok. DDU yöntemi daha sağlıklı. Böyle durumlarda eski sürüm driverlara dönüş yapılır. Eğer hangi sürüm sıkıntısız bilmiyorsak da genelde driver kurmayıp Windows Update açarsanız ve ekran kartınızı tanırsa çalıştığını bildiği eski sürüm bir driverı kurar. Adrenalin gibi yazılımlar kurmaz. Daha stabil olur. Ama bunu eski driverları da kurarken sorun yaşadığınızda yapın.

Güncellemeleri takip edip bir sonraki driver yayınlandığında indirip kurmayı deneyebilirsiniz. Şuan için o driverı kurmayın.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı