Memtest86 kaç dakika sürer?

Oktay01

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Memtest86 testi ne kadar sürüyor? Bilgisayara zarar verir mi? İşlemci sıcaklığın 80 derece göstermesi normal mi?

Bilgisayar özelliklerim böyle.
ASUS Prime B450M K II.
G.Skill flarex 16 GB(3200MHz)
Sapphire RX 580(8 GB) Pulse.
DeepCool pf 500.
1TB HDD.

Dosya Ekleri

• IMG_20250314_175149.jpg
    IMG_20250314_175149.jpg
    267,2 KB · Görüntüleme: 49
İşlemciye neden yükleniyor bu kadar?
Diğer hocamında dediği gibi işlemcide RAM'e yazma ve silme durumunda işlem yapıyor, yük biner bu yüzden. Birde stok soğutucu kullanıyorsanız R5 3600 ısınır rahat.

Memtest86 tüm parçalarımı test ediyor?
Hayır, sadece RAM'i.

Merhaba. Memtest86 testi ne kadar sürüyor? Bilgisayara zarar verir mi? İşlemci sıcaklığın 80 derece göstermesi normal mi?

Bilgisayar özelliklerim böyle.
ASUS Prime B450M K II.
G.Skill flarex 16 GB(3200MHz)
Sapphire RX 580(8 GB) Pulse.
DeepCool pf 500.
1TB HDD.
Ayrıca XMP profilini açmayı unutmuşsunuz. RAM'leriniz 2133MHz gözüküyor.

Diğer hocamında dediği gibi işlemcide RAM'e yazma ve silme durumunda işlem yapıyor, yük biner bu yüzden. Bir de stok soğutucu kullanıyorsanız R5 3600 ısınır rahat.

Hayır, sadece RAM'i.

Sistemde aniden çökmeler olduğu için BIOS sıfırlamıştım, bilgisayar çöküyor ve fotoğraf gibi kalıyor ve hiçbir şeye tepki vermiyordu RAM'lardan şübhelendim bu yüzden Memtest yapıyorum şu an.

Diğer hocamında dediği gibi işlemcide RAM'e yazma ve silme durumunda işlem yapıyor, yük biner bu yüzden. Bir de stok soğutucu kullanıyorsanız R5 3600 ısınır rahat.

Hayır, sadece RAM'i.

Stok soğutucu kullanıyorum islemcinin 80 dereceleri çıkması bir sorun oluşturur mu?

Son düzenleme:
Sistemde aniden çökmeler olduğu için BIOS sıfırlamıştım, bilgisayar çöküyor ve fotoğraf gibi kalıyor ve hiçbir şeye tepki vermiyordu RAM'lardan şübhelendim bu yüzden Memtest yapıyorum şu an.
Anladım hocam. XMP çalışmadığı durumlarda insanlar manuel olarak arttırınca sorun yaşamadıkları oluyor, sizde öyle deneyin birde. 3200MHz, 1.35V olması lazım.

Öylede denerim, benim BIOS sürümüm eski güncellersem bu takılmalar düzelir mi?
Düzelebilir, net birşey diyemem. Güncellerken PC'nin kapanmamasına dikkat edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı