Memtest86 sonuçlarında 8 hata

GameForce

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600X _ B450M-S2H _ 2x8 Patriot 3200Mhz _ IdCooling FrostFlowX 240 _ Asus Rog Strix Gtx1060 6GB
Meslek
Bankacı
Merhaba. PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatasından sonra Memtest86 ile RAM'leri test ettim. Ama işim vardı, yüzde 87 tamamlayabildim testi.

Anakart MSI Z170A Gaming M3.
RAM'ler sıfır Patriot Viper modeli 2 ve 4. slotlara takılı.
İşlemci 4.5GHz 1.33v çalışmakta ve XMP modu açık.
Anakart işlemci soketi değiştirildi.

Bilgiler bunlar. RAM'leri iade etme şansım var? Ne yapayım?

Dosya Ekleri

• 20220320_162619.jpg
    20220320_162619.jpg
    203,4 KB · Görüntüleme: 161
  • 20220320_162737.jpg
    20220320_162737.jpg
    115,6 KB · Görüntüleme: 150
  • 20220320_162750.jpg
    20220320_162750.jpg
    93,8 KB · Görüntüleme: 158
Merhaba. PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatasından sonra Memtest86 ile RAM'leri test ettim. Ama işim vardı, yüzde 87 tamamlayabildim testi.

Anakart MSI Z170A Gaming M3.
RAM'ler sıfır Patriot Viper modeli 2 ve 4. slotlara takılı.
İşlemci 4.5GHz 1.33v çalışmakta ve XMP modu açık.
Anakart işlemci soketi değiştirildi.

Bilgiler bunlar. RAM'leri iade etme şansım var? Ne yapayım?

İlk başta CPU'dan şüphelenmiştim ama anakart işlemci soketi değiştirildi demişsiniz. Benim tahminimce düzgün değiştirememişler. RAM'le ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

İade edip Ballistix alırsın. Bununla uğraşılmaz.

Size zahmet link yollayabilir misiniz?
İlk başta CPU'dan şüphelenmiştim ama anakart işlemci soketi değiştirildi demişsiniz. Benim tahminimce düzgün değiştirememişler. RAM'le ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Stres testi falan yaptım hiçbir sıkıntı çıkmadı. İşlemci ile alakalı başka mavi ekran almadım.

Testin 22%'sinde 58% pass oranı düşük, bir hata bile RAM'in arızalı olduğunu gösterir.

Değiştirmeyi daha sonraya atarız, tüm ayarlar stokta iken bir daha dener misin Memtest'i? Memtest'te çıkan hataların sebepleri olabilir.

1647784076389.png

Artı -1 Eksi

Stres testi falan yaptım hiçbir sıkıntı çıkmadı. İşlemci ile alakalı başka mavi ekran almadım.

Soket düzgün yerleştirilememiş olsaydı tüm pinler kayacaktı ve bilgisayar asla çalışmayacaktı.

RAM, ekran kartı, depolama ve diğer PCI aygıtlar yollar ile işlemciye bağlanır. Benim düşünceme göre soket değişim işlemi düzgün yapılmamış. Ama bu teoriyi kanıtlayabilirsiniz. RAM'leri iade edip yeni RAM aldığınızda soket sıkıntılıysa yine hata verecektir. İade etmeden denemek de anakart 4 RAM slotluysa mümkün olabilir. RAM'leri şu an takılı olmayan slotlara aktarıp testi tekrarlayın.

RAM, ekran kartı, depolama ve diğer PCI aygıtlar yollar ile işlemciye bağlanır. Benim düşünceme göre soket değişim işlemi düzgün yapılmamış. Ama bu teoriyi kanıtlayabilirsiniz. RAM'leri iade edip yeni RAM aldığınızda soket sıkıntılıysa yine hata verecektir. İade etmeden denemek de anakart 4 RAM slotluysa mümkün olabilir. RAM'leri şu an takılı olmayan slotlara aktarıp testi tekrarlayın.

Elimde tek modül eski RAM'im var. Hiç test yapmadım onla 6 senelik. Tüm kombinasyonları denerim. 30 Marta kadar iade hakkım var. Amazon Prime ile aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı