Memtest86+ USB'den boot etmeme sorunu

rukA

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,

Bilgisayarım uzun zamandır mavi ekran yediğinden dolayı RAM'lerimi kontrol etmeye karar verdim. Memtest86+ internet sitesinden USB'ye otomatik yükleme yapan kurulum dosyasını indirdim ve flashdiskimi boot yapmak için hazır hale getirdim.

Bilgisayarı yeninden başlatıp Boot menüsünde (F11) USB'yi seçmeme rağmen Windows normal olarak başlıyor, test ekranı gelmiyor. İki kez flashdiski formatlayıp kurulumu yaptım. Herhangi bir sıkıntı da gözükmedi.

Sorun neyden kaynaklı acaba ? Teşekkürler, iyi günler...

Edit: Bazı arkadaşlar testin çok uzun sürdüğünü belirtmiş (3-5 saat gibi). Test yapılma aşamasındayken bilgisayarı yeniden başlatsam. RAM'lerde veya farklı bir parça sıkıntı olur mu ?

Usb den boot etmiyorsa, HDD ayarlarından HDD yi usb olarak göster.

Boot optionsda HDD property var. Oraya tıkladığında eğer usb takılı ise listede çıkar. Bilgisayarın HDD sini taktığın usb olarak göster ve yeniden başlat. Direk boot etmeye başlar. (Windows7 ve üzerinde çalışır)

Başka bellek dene ben 4gb bellekte aynı sorunu yaşadım, 8gb bellekte sorun çıkmadı.

Başka bellek dene ben 4gb bellekte aynı sorunu yaşadım, 8gb bellekte sorun çıkmadı.

2 farklı flashdisk denedim. Sorun yine aynıydı. Durum biraz şöyle garip. Bilgisayarım BIOS üzerinden aynı ayarlar yapılı olmasına rağmen 2 gün boyunca USB boot algılamayıp 3. günün sabahı baktığımda boot ekranı geldi ve boot edebildim.

Hocam zaten USB en üstteydi. Birinci sıraya almıştım.

Hocam boot options değil, HDD priority' e giriceksiniz, ilk sıraya taktığınız USB yi seçip formata başlıcaksınız.

Hocam boot options değil, HDD priority' e giriceksiniz, ilk sıraya taktığınız USB yi seçip formata başlıcaksınız.

Biraz garip bir durum. Aynı ayarlar seçili iken 2 gün boyunca bilgisayarı yeniden başlatıp boot etmeye çalışırken, 3. günün sabahı bilgisayarı açıp içeri gittiğimde geri gelince boot ekranıyla karşılaştım ve BIOS güncelleyebildim. Bilmiyorum sorun neyden kaynaklı.

Teşekkürler hepinize

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…