Memtest86'da 20k hata

Emir3432

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Memtest86'da 20k hata aldım.

Sistemim;
Ryzen 5 5600G
G.Skill Ripjaws V 8x2 DDR4 3600 MHz
ASUS B450M-K II
500W Bronze PSU
Kioxia 500GB SSD

Sistem yeni alalı 1 hafta oldu ve İtopya'dan aldım. WinDbg'de minidump dosyalarını baktığımda "ntkrnlmp.exe" dosyası mavi ekran yedirtiyor. Memtest86 yaptıktan sonra 20k hata aldım ve bu testi yaparken D.E.C.O. P açık ve kapalı olarak test ettim. Herhangi bir fark oluşmadı, ne yapmamı önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• 20220227_011112.jpg
    195,9 KB · Görüntüleme: 77
  • 20220227_011112.jpg
    195,9 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'unuzun AGESA sürümü kaç?

AGESA sürümlerinin bazıları sorun çıkarıyor.

Son düzenleme:
DA-V4.5 sisteme benziyor. Aynısından bende de var PSU sorunlu çıktı. Ucuz etin yahnisi yenmiyor.
CPU-Z' den baktım 2409 olarak gözüküyor.
Daha yeni stabil sürümler var güncelleyip dene istersen bir de. Ürünün ASUS destek sayfasından sürümü indirip flash belleğe at. BIOS'dan "EzFlash Utility" aracını kullanarak sürümü güncelle.

BIOS'unuzun AGESA sürümü kaç?

AGESA sürümlerinin bazıları sorun çıkarıyor.

Bir de bu kadar fazla hata vermesi normal mi?

Aynen o sistemi aldım. Tamamdır dediğinizi uygulayıp tekrar deneyeceğim ama bir şey değişmeyecek gibi RAM'lerde 20k hata cok bence.

Bir de bu kadar fazla hata vermesi normal mi?

Aynen o sistemi aldım. Tamamdır dediğinizi uygulayıp tekrar deneyeceğim ama bir şey değişmeyecek gibi RAM'lerde 20k hata cok bence.
Denemekte fayda var. BIOS sürümünün RAM'lerin ve işlemcinin düzgün çalışması üzerinde bazen büyük etkisi oluyor.
@390845 @Sir Benjamin

Bir DA-V4.5 vakası daha hocam .

Oooff, o ne öyle? RAM'lerin dibine kadar arızalı, değiştirmelisin.

DA-V4.5 vakası derken? Neyinden şikayetçi oluyorsun onu anlamadım. SSD dışında kötü bir parça yok sistemde.

Donanım Arşivi Forum özellikle kaynıyor, bu sistem ile sorun yaşayan çok kişi çıktı. Gerçek nedenini kimse bilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…