Memtest'i Hatasız Geçen Bellekler AIDA64'de Hata Veriyor

Makaleler
17
Daha fazla  
Merhabalar. Bugün webde gezinirken ekranım birden gidip geldi ve sağ altta WattMan bildirimi çıktı. Ekran kartının sorunsuz olduğunu biliyorum. Bu sebeple diğer donanımları test etmeye başladım. Memtest ile bellekleri test ettim ve voltajları kontrol ettim. Herhangi bir hata çıkmadı ancak bilgisayarı tekrar açtığımda aynı problemle tekrar karşılaştım. AIDA64 ile stres testi yapmaya karar verdim. Her şey iyi gidiyordu. Ta ki bellek testinde 3. saniyede hata alana kadar. Memtest'ten hatasız geçen bu bellekler nasıl oluyor da AIDA64'te saniyesinde problemli çıkıyor? Kaçırdığım bir nokta mı var acaba? Bellek uyumsuzluğu olmadığına eminim. Çünkü 3000 MHz'de sıkıntısız çalışıyorlar. Ayrıca sistem arada bir boot etmiyor bellek frekanslarını yükselttiğimde.

Son düzenleme:
Memtest mi, Memtest86 mı? Açıkçası, bunu ilk defa bu konuda yazıyorum, Memtes86'nın belleği ne kadar zorladığı konusunda şüphem oluşmaya başladı son zamanlarda. AIDA64 daha fazla zorluyor olabilir. Bir de Techpowerup uygulaması ile test edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest mi, Memtest86 mı? Açıkçası, bunu ilk defa bu konuda yazıyorum, Memtes86'nın belleği ne kadar zorladığı konusunda şüphem oluşmaya başladı son zamnalarda. AIDA64 daha fazla zorluyor olabilir. Bir de Techpowerup uygulaması ile test edin.
Memtest86 ile test ettim. Ben de şaşkınım doğrusu.

Memtest mi, Memtest86 mı? Açıkçası, bunu ilk defa bu konuda yazıyorum, Memtes86'nın belleği ne kadar zorladığı konusunda şüphem oluşmaya başladı son zamnalarda. AIDA64 daha fazla zorluyor olabilir. Bir de Techpowerup uygulaması ile test edin.
MemTest86'da sağlam için RAM'lerimi garanti değişim yaptı arizaliymis. Testte hiçbir sorun çıkmamıştı.
Merhabalar. Bugün webde gezinirken ekranım birden gidip geldi ve sağ altta WattMan bildirimi çıktı. Ekran kartının sorunsuz olduğunu biliyorum. Bu sebeple diğer donanımları test etmeye başladım. Memtest ile bellekleri test ettim ve voltajları kontrol ettim. Herhangi bir hata çıkmadı ancak bilgisayarı tekrar açtığımda aynı problemle tekrar karşılaştım. AIDA64 ile stres testi yapmaya karar verdim. Her şey iyi gidiyordu. Ta ki bellek testinde 3. Saniyede hata alana kadar. Memtest'ten hatasız geçen bu bellekler nasıl oluyor da AIDA64'te saniyesinde problemli çıkıyor? Kaçırdığım bir nokta mı var acaba? Bellek uyumsuzluğu olmadığına eminim. Çünkü 3000 MHz'de sıkıntısız çalışıyorlar. Ayrıca sistem arada bir boot etmiyor bellek frekanslarını yükselttiğimde.
Bellekleri tek tek deneme şansınız var mı? O zaman hangi belleğin arızalı olduğu çıkabiliyormuş.

İkisi arasında ne fark var?

@Lemi Galip İkisi de hatasız. Yazdığım gibi 3000 MHz'de problemsiz çalışıyorlar. Ama 3800-4000 gibi değerler denemeye çalıştığımda Memtest'te problem olmuyor ancak AIDA64 direkt hata veriyor. Ayrıca bazen boot etmiyor.
Yaşadıklarımız aynı gibi, anakartımın BIOS chip değiştirildi ve belleklerin değiştirildi benim de arızam her test programini geçip oyunlarda yapiyordu. Donma, kitlenme sonra birdaha boot etmesi bilgisayar benden tavsiye anakartınızı da yollayın baksınlar tabi garantisi var ise.

@Lemi Galip Anakartın ve Corsair RAM'in garantisi var. Avexir belleği 1 sene kullandım Intel sistemimde. Şimdi AMD'ye geçtim. Şimdilik herhangi bir oyunda denemedim. Normalde 30'a yakın oyun vardı SSD'de ancak sisteme format atmadan kullanamadım işlemciyi. Her defasında 8/16 işlemciyi 6/12 gösteriyordu Windows ve çözüm bulamadım. Ev internetinin taahhütü de bitince alt komşudan Wi-Fi ile geçiniyorum 😁. Ayrıca işlemcinin 2 pini lehimli. Bu sebeple garantisi yok diyebilirim. Geçen ay alınma işlemci.

@Lemi Galip Anakartın ve Corsair RAM'in garantisi var. Avexir belleği 1 sene kullandım Intel sistemimde. Şimdi AMD'ye geçtim. Şimdilik herhangi bir oyunda denemedim. Normalde 30'a yakın oyun vardı SSD'de ancak sisteme format atmadan kullanamadım işlemciyi. Her defasında 8/16 işlemciyi 6/12 gösteriyordu Windows ve çözüm bulamadım. Ev internetinin taahhütü de bitince alt komşudan Wi-Fi ile geçiniyorum 😁. Ayrıca işlemcinin 2 pini lehimli. Bu sebeple garantisi yok diyebilirim. Geçen ay alınma işlemci.
O tamam Corsair 😂. Anakartta MSI mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı