Memur olmak için hangi sınavlara girmek gerekir?

Diamant

Decipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şu an 11. sınıfım dil bölümündeyim. Dil bölümünden meslek hedefim hiçbir zaman olmadı. Sadece okuduğumu anlayabilme seviyesine gelmek istiyordum bu yüzden dil seçtim. Memur olmak istiyorum, okuldaki sınavlarıma gayet iyi çalışıyorum ama geleceğim için neye çalışacağımdan hiçbir fikrim yok. Mesela memurluk için hangi üniversite bölümünü okumalıyım? Üniversite kazanmak için hangi sınavlara gireceğim? YDT benim için önemli mi? Beni aydınlatırsanız sevinirim gerçekten. Şimdiden teşekkür ederim. Bugün rehberlik öğretmeni yanına çağırdı beni meslek konusunda. Ben bu memurluk işini söyleyince neden dil seçtin dedi. Bende İngilizce öğrenmek istediğimi söyledim. Çalışarak istediğim mesleği yapabileceğime inanıyorum ama sanki yapamazmışım gibi bir bakış attı. Sanki eşit ağırlık girmediğim için pişman ettirmeye çalıştı beni sinirimi bozdu bayağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise, ön lisans, lisans dediğimiz alanlardan mezun olduktan sonra KPSS sınavında başarılı olup atanmaya hak kazanman lazım. Her bölümün ataması yok yapabileceğin bölümleri araştırıp ona göre yön çizmen gerekiyor. Örnek ben mimarım atanmak için 100 puanlık sınavda 90 almam lazım ama tekniker olan başka biri 70 puanlada atanabilir.

Lise, ön lisans, lisans dediğimiz alanlardan mezun olduktan sonra KPSS sınavında başarılı olup atanmaya hak kazanman lazım. Her bölümün ataması yok yapabileceğin bölümleri araştırıp ona göre yön çizmen gerekiyor. Örnek ben mimarım atanmak için 100 puanlık sınavda 90 almam lazım ama tekniker olan başka biri 70 puanlada atanabilir.
Anladım hocam sağolun. Ben üniversite kazanmak istiyorum TYT ve AYT mi gireceğim? Yoksa TYT ve YDT girip de memurluk için üniversite kazanabilir miyim?

Memur olmak için İngilizce öğretmenliği seçmen gerekiyor. TYT ve YDT sınavlarına gireceksin TYT için 120 sorudan 60 net YDT için 80 sorudan 70 üstü yapman gerekiyor ortalama olarak. İngilizce öğretmenliği okuyorum daha sorun olursa sorabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı