Memur olmak mı Üniversite okumak mı?

Ksneza

Hectopat
Daha fazla  
GSB'de temizlik görevlisi olarak başlıyabilirim ancak üniversite de okumak istiyorum. (mezuna kaldım) Ailem memurluğu üniversitenin önünde tutuyor. Ben de kararsızım; en kötü kıdem atlarım diyordum. Yükselme falan yok diyorlar temizlik görevlisinde; kafam karıştı. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki durumlara göre düşünmen lazım aslında:
  1. Bu işi ömür boyu yapabilir misin?
  2. Kaç yaşındasın?
  3. Hayattan beklentin ne?
  4. Hızlıca hayata atılmak mı istiyorsun yoksa sadece önce Lisans veya Ön Lisans okumak mı?
  5. Pek çok devlet memurluğu varken neden GSB'de temizlik?

GSB'de temizlik görevlisi olarak başlıyabilirim ancak üniversite de okumak istiyorum. (mezuna kaldım) ailem memurluğu üniversitenin önünde tutuyor. Ben de kararsızım; en kötü kıdem atlarım diyordum. Yükselme falan yok diyorlar temizlik görevlisinde; kafam karıştı. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Temizlik görevlisi olmayı gerçekten istiyor musunuz hocam? Çünkü bu tip mesleklere insan gözüyle bakmıyorlar. Bizim milletimiz malum "parası olsunda nasıl olursa olsun" kafasında. Hakkıyla onuruyla da yapsan hiç gibi muamele görürsün eğer bu işi ekmek parası için yapacaksanız inşaatta çalışın daha iyi. Yoksa hem sizi aşağılayanlarla uğraşır hem de toplumda dışlanabilirsiniz. (benim naçizane fikrim budur.)

Aşağıdaki durumlara göre düşünmen lazım aslında:
  1. Bu işi ömür boyu yapabilir misin?
  2. Kaç yaşındasın?
  3. Hayattan beklentin ne?
  4. Hızlıca hayata atılmak mı istiyorsun yoksa sadece önce lisans veya ön lisans okumak mı?
  5. Pek çok devlet memurluğu varken neden GSB'de temizlik?

18 yaşındayım hocam GSB temizlik bu yıl ilk başvurumdu öylesine yazdım ancak ailem biraz eski kafa sırtını devlete ver kafasındalar o yüzden biraz ciddileşti benim beklentilerim GSB temizlikten çok daha yüksek ama ne yapacağım bilmiyorum.

Temizlik görevlisi olmayı gerçekten istiyor musunuz hocam? Çünkü bu tip mesleklere insan gözüyle bakmıyorlar. Bizim milletimiz malum "parası olsunda nasıl olursa olsun" kafasında. Hakkıyla onuruyla da yapsan hiç gibi muamele görürsün eğer bu işi ekmek parası için yapacaksanız inşaatta çalışın daha iyi. Yoksa hem sizi aşağılayanlarla uğraşır hem de toplumda dışlanabilirsiniz. (benim naçizane fikrim budur.)

Benim de istemediğim kısmı o statü bazında geride bir meslek kıdem için bile 4 5 yıl belki de bu işi yapmam gerekiyor ve 18 yaşında temizlikçi damgası yemekte istemiyorum ama dediğim gibi ailem baskı yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı