Memura Zam Tahmininiz Nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet katılıyorum, amaçları sanırım memur ile asgari ücretlinin tutarını eşitlemek. Son dönem zamlarında memurlar hep asgari ücretlilerin altında kaldı. Tanıdığım işçi var yıllık maaş ortalaması iş yerinde çalışan memurlardan yüksek. Bu gidişle kimse memur olmayı düşünmez.

Ben memur olarak konuşuyorum doğru maaşım ilk işe girdiğim 2017 yılında asgari ücrete nazaran iyiydi. Şimdi o aradaki fark eridi. Ama şunu diyecem asgari ücrete yaptığı zammı bize yapmasa da birşey diyemem. Gerçekten asgari ücretlinin Allah yardımcisi olsun. Biz bu haldeyken memurlar olarak asgarî ücretli kardeşlerimizi abilerimizi düşünmek bile istemiyorum.

Bakan böyle diyor:

“MEMUR MAAŞLARINDA ENFLASYON ÜZERİNDE ARTIŞ YAPACAĞIZ”

Bakan Bilgin, açıklamalarında şunları söyledi:

* “Bizim memur maaşlarıyla ilgili imzaladığımız madde var. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış vereceğiz. Onu şimdi açıklamayayım. Son ay enflasyonu hesaplandıktan sonra belirleniyor. Aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra Ocak ayında belli olacak. Aralık ayında enflasyon düşüşü devam edecek.

Bunu bende anlatmaya uğraşıyorum 3 senedir, Konuşmadığım sendika başkanı yanına yapışmadığım devlet büyüğü kalmadı bir ara yetkili sendika il temsilcisine durumu toplanıp arkadaşlarla anlattık 1 hafta sonra hediye olarak şemsiye göndermiş sendika üyelerine ne mana çıkartırsın bundan.
Bizim memur milleti de af adersen biraz sorunlu zamanında 2 yıl sözleşme olayının yasayla geçmesine sevinenlerin de kim olduğunu biliyorum da neyse bizi buna iten yine bunlar. Enflasyona göre zamlar olacak memurların alım gücü şöyle korunacak falan filan bunlarda yediler tabi ses çıkarmadılar.
Asgariye açıklanan enflasyondan daha çok zam getirilirken bizlere sahte enflasyonu yedirip yedirirp durdular.
Bu bakanın kendisi zaten memurlar çok maaş alıyor düşürmemiz lazım diyen kişidir.
Hepside memur maaşını eritip bitirmek üzerine de kurulu oyunlar.
bak şimdi. (Değişik fıkra: 23/02/1995 - KHK - 547/9 md. ) Bu Kanun gereğince ödenecek aylık, taban aylığı, kıdem aylığı zam ve tazminatlar ile diğer ödemeler toplamının brüt tutarı, bulunulan yerde İş Kanunu gereğince işçiler için tespit olunan asgari ücretin aylık tutarından az olamaz: az olması halinde, aradaki fark memurun diğer özlük hakları ile ilgilendirilmeksizin tazminat olarak ödenir denilmekte.
Bu hesapla şöyle örnek vereyim asgari net 10 bin olsun memurunda brüt 10 bin olsun en az bu olabilir diyor maddede net kazancı memurun 8000 gibi bişey olacak, böyle durumda sorun yok yani memur maaşı asgari altında olması yasal bir durum.
Bunu bile yapacaklardır emin ol. Neyse zaten istifamı verecem eğer %50 altı bişeyler verirlerse enayi de değilim o kadar maaşlar, taşınır işleri falan sorumluluk al yanlış olan bir şey olursa cezayı bana kes. Sonra asgari vereyim memuruma. birde bunları yapıyorum diye hazineye maaşımdan para kesiyorlar ekstra para vermeleri lazımken.

Ne kadar övsek az gelir, memuru ne kadar incelikle düşünüyorlar. Neyse vatan millet sakarya, devlet bekası bozulmasın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…