DemeYüzde 30 dan yukarı çıkacağını zannetmiyorum.
Evet katılıyorum, amaçları sanırım memur ile asgari ücretlinin tutarını eşitlemek. Son dönem zamlarında memurlar hep asgari ücretlilerin altında kaldı. Tanıdığım işçi var yıllık maaş ortalaması iş yerinde çalışan memurlardan yüksek. Bu gidişle kimse memur olmayı düşünmez.Memur maaşının artması ürün fiyatından ötürü vergileri arttırabilir.
Ayrıyetten orta sınıf diye eskiden tabir edilen kesimin gelirini iyileştirmek piyasayı canlandırır. Asgari kazanan değil orta kısım piyasayı canlı tutuyordu zaten ev, araba alıp, tatil gibi şeylere para harcayabildiğinden.
Şuanda %30 verecekler muhtemelen ama temmuz olmadan asgariye iyileştirme adı altında zam yapacaklar yine onlara %50 verecekler bize yine %20/30.
Eşitleselerde rahatlasalar, bunu da abartmıyorum gurur duyarak açıklar bunlar.
Bunu bende anlatmaya uğraşıyorum 3 senedir, Konuşmadığım sendika başkanı yanına yapışmadığım devlet büyüğü kalmadı bir ara yetkili sendika il temsilcisine durumu toplanıp arkadaşlarla anlattık 1 hafta sonra hediye olarak şemsiye göndermiş sendika üyelerine ne mana çıkartırsın bundan.Evet katılıyorum, amaçları sanırım memur ile asgari ücretlinin tutarını eşitlemek. Son dönem zamlarında memurlar hep asgari ücretlilerin altında kaldı. Tanıdığım işçi var yıllık maaş ortalaması iş yerinde çalışan memurlardan yüksek. Bu gidişle kimse memur olmayı düşünmez.
Ne kadar övsek az gelir, memuru ne kadar incelikle düşünüyorlar. Neyse vatan millet sakarya, devlet bekası bozulmasın.Bakan böyle diyor:
“MEMUR MAAŞLARINDA ENFLASYON ÜZERİNDE ARTIŞ YAPACAĞIZ”
Bakan Bilgin, açıklamalarında şunları söyledi:
* “Bizim memur maaşlarıyla ilgili imzaladığımız madde var. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış vereceğiz. Onu şimdi açıklamayayım. Son ay enflasyonu hesaplandıktan sonra belirleniyor. Aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra Ocak ayında belli olacak. Aralık ayında enflasyon düşüşü devam edecek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.