Memurken Üniversite Sınavına Girmek

DogukanArslan

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Öncelikle herkese kolay gelsin. Bu sene ben de üniversite sınavına gireceğim. Şu anda Tarım ve Orman Bakanlığı'nda memur olarak işe başladım. Görevde yükselmek için "tarım ekonomisi" okumayı hedefliyorum. Şu anda TYT'nin önemli bir kısmı, AYT'nin tarih ve coğrafya kısmı EKPSS dolayısıyla var. Aynı zamanda bölüme tavandan girip YÖK bursu almak da hedeflerim arasında var. EKPSS, YKS sınav sonuçlarım ve girmek istediğim programın YÖK Atlas sayfası eklerde olacaktır. Çalışma programı, kaynak kitap gibi önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210314_133614.jpg
    Screenshot_20210314_133614.jpg
    76,4 KB · Görüntüleme: 185
  • IMG-20201217-WA0001.jpg
    IMG-20201217-WA0001.jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 165
YKS sonuçlarınıza bakarak matematik dışındaki derslerde iyi olduğunuzu görüyorum. 5-6 tane deneme çözüp unuttuğunuz konuları belirleyebilirsiniz; eğer Türkçe, sosyal ve fende hala iyiyseniz branş denemeleri yeterli olur. Matematik için ise birer tane TYT ve AYT kaynağı bitirebilirsiniz, eksik olduğunuz konularda Şenol Hoca ve Rehber Matematik gibi kanallardan konuları kısaca dinleyip üstüne çözerseniz güzel olur bence. Ben sayısalcı olduğum için edebiyat kısmını iyi bilmiyorum ama çoğunluğu ezbere dayalı olduğu için günlük en az 1-2 saat edebiyat çalışmanız yararlı olur.

Bu arada geometriyi "feda" edip matematik ve edebiyata odaklanmayı düşünüyorum. Tavan puanının dahi yüksek olmadığı düşünüldüğünde mantıklı bir tercih midir? 2018 yılında da geometriyi pek yapamamıştım zaten.
YKS sonuçlarınıza bakarak matematik dışındaki derslerde iyi olduğunuzu görüyorum. 5-6 tane deneme çözüp unuttuğunuz konuları belirleyebilirsiniz; eğer Türkçe, sosyal ve fende hala iyiyseniz branş denemeleri yeterli olur. Matematik için ise birer tane TYT ve AYT kaynağı bitirebilirsiniz, eksik olduğunuz konularda Şenol Hoca ve Rehber Matematik gibi kanallardan konuları kısaca dinleyip üstüne çözerseniz güzel olur bence. Ben sayısalcı olduğum için edebiyat kısmını iyi bilmiyorum ama çoğunluğu ezbere dayalı olduğu için günlük en az 1-2 saat edebiyat çalışmanız yararlı olur.
Bu arada geometriyi "feda" edip matematik ve edebiyata odaklanmayı düşünüyorum. Tavan puanının dahi yüksek olmadığı düşünüldüğünde mantıklı bir tercih midir? 2018 yılında da geometriyi pek yapamamıştım zaten.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı