MemurMühendis
Femtopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Intel® Raptor Lake Core™ i7-13700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.70GHZ P-CORE Max 5.00 GHZ; 45W
64GB (2x32GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
NVIDIA® GeForce® RTX4060 Max-Performance 8GB GDDR6 128-Bit DX12
1TB PCIe Gen4 NVMe M.2 SSD (Okuma: 7000 MB/s - Yazma: 5100 MB/s)
- Meslek
- Devlet Memuru
İkisi de demode oldu hele ki mühendislik denen kavram yapay zeka ile birlikte tarihe karıştı denebilir. Özellikle forumda sağda solda hala bilgisayar mühendisliği okuyacağım falan diyenler var. Gerçekten yazık mezun olduklarında büyük ihtimal LCW BİM gibi firmalarda kasiyer ya da reyon görevlisi olarak iş yapacaklar. Piyasadan hiç kimsenin haberi bile yok.
Öncelikle merhaba,
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim ancak “demode” olarak tanımladığınız mühendislik ve memurluk kavramına katılmıyorum.
Ben şu anda hem memuriyet görevimi sürdürüyor hem de aktif olarak mühendislik alanında projeler geliştiriyorum. Dolayısıyla her iki tarafın dinamiklerini de yakından deneyimliyorum.
Mühendislik, her geçen gün kendini yenileyen, üretime ve teknolojiye yön veren bir alan. Evet, istihdam süreci zaman zaman zorlayıcı olabilir; ancak bu, mesleğin değerini veya geleceğini yok saymak anlamına gelmez.
Piyasa koşullarının, sektör taleplerinin ve iş dünyasındaki dönüşümün farkındayız. Fakat bu farkındalık, bizi meslekleri küçümsemeye değil, daha donanımlı olmaya yönlendirmeli.
Her mesleğin kendi içinde zorlukları ve riskleri vardır; önemli olan kişinin neye tutku duyduğu ve hangi alanda uzun vadeli katkı sunmak istediğidir.
Saygılar.