Meral Akşener: "Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın adayı değil"

Ben pek dindar biri değilimdir yani K.Knin alevi olması benim nezdimde hiç önemli değil. K.K'yide sevmiyorum gibi algılanmasın yaptığı gayet güzel işler var taktir ettiğim. Şahsına ve kişiliğine zerre lafım yoktur. Benim kaygılarım geçmiş hataları tekrar tekrarlaması.

Referandum seçimlerinde, mühürsüz oylar sayıldı, trafoya kedi girdi ve Akp 'Atı alan üsküdarı geçti' dedi, KK 'Zorlamaya gerek yok, kaybettik' dedi. Bu ne demek? Bu direk teslim oldum demek. Sen muhalefetsin elinde güç var normal insanların ulaşamadıkları makamlara ulaşma fırsatın sesini duyurma şansın var. Bu kadar yolsuzluğa neden en baştan ses çıkarmadı?

Muhalefetin amacı iktidarın her şeyine karışmak, yerli yersiz konuşmak, bir nevi işi çirkefe vurmaktır. Avrupa siyasetine bir göz atın ve muhalefetlerin nasıl 'çemkirdiklerini' kendi gözlerinizle görün. Mecliste üstünlük kuramıyorsun, sokakta üstünlük kuramıyorsun, Tv'lerde üstünlük kuramıyorsun, halka kendini düzgün ifade edemiyorsun. Burada bilinçli ve düşünceli bir insan 'artık yaşlandım ve yoruldum emekli oluyorum' diye açıklama yapıp, gençlere fırsat tanıması gerekirken halen daha 90 milyon insanın kaderi ile oynamaya çalışıyor.

İBB ve ABB konusuna gelirsek, eskilerin bir lafı vardır kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye. Kendi anket şirketlerinden tutun, sosyal medyalar, sokaklarda vatandaşlara kadar herkes görüşü İmamoğlu ve Yavaş açık bir fark ile kazanıyor. Aslında en iyi anketler kişinin kendi çevresidir, sokaklarda tüm seçmen profilinden olan kişilere bir sorun bakalım ne diyecekler. En son baktığım bir ankette KK %52 İmamoğlu %56 Yavaş %60'tı. Anketleri baz alarak konuşursak Ankara Belediyesini 1 yıl kaybetmek ne ülkemize ve de CHP'ye bir şey kaybettirmeyecek. CB seçimlerini kaybetmek 90 milyona çok şey kaybettirecek.

İşin aslı daha da yazacak o kadar çok şey var ki insanın aklına ya hemen gelmiyor ya da yazmaktan sıkılıyor. Kısaca KK'nin aday olmasını istemiyorum ama aday olursa elbette ki oyumu vereceğim. Net ve kazanabilecek bir aday şarttır! Bu daha önce adını hiç duymadığımız biri de olabilir 'Ekmeleddin İhsanoğlu bile %39 oy alabilmişse varın daha düzgün ve halkın sempatisini kazanmış birinin oyunu siz düşünün' Saygılar sevgiler...
Seçimleri mikro ölçekli anketler belirlemiyor. O takvim açıklanınca her adayın, partinin vaatleri; meydanlarda, medyada propagandası ve karşıt propaganda da etkili olacak. Bu konuda kirli siyaset çok daha ön planda olacak.
KK'nin Gezi Eylemleri'nde, Sınırötesi asker sevkiyatı tezkeresi ve milletvekili dokunulmazlıkları konusunda teslimiyetçi yaklaşımı oldu. Ama seçimler konusunda en azından dediğiniz kadar teslimiyetçi söylemleri olmadı.
Referandumdaki mühürsüz oylar konusunda mücadele etti ama devlet hukuku ayaklar altına alınıp bu saçma durum onaylandı. Burada elbette yeterli değildi ama KK'nin pasifliği söz konusu değil.
Önceki seçimlerde Akşener'in şımarıklığı yüzünden muhalefet 3 adayla girdiği için seçim kaybedildi. Tek adayla girilse sonuç farklı olabilirdi. Seçim sonuçlarına teslimiyetçi yaklaşım adaydan geldi, partiden değil.
Mansur ve İmamoglu'nun adaylığı artık sözkonusu değil zaten. Hem kendileri istemiyor hem de partiler İBB ve ABB'yi teslim etmek istemiyor. Oralardaki kayıplardan dolayı sermaye vurgunları yaşandığı zaman CHP tarih önünde suçlu duruma düşer.
Zaten Mansur aday olursa yine muhalefet en az 3 adayla girecek gibi görünüyor. %10-15 civarı HDP oyu, %4-5 Sinan Oğan oyu olabilir. Tabi Sinan Oğan adaylığı kesinleştirirse iki taraftan da oy alabilir.
Bu durumda ilk turda CHP+İyi Parti %50'yi zor bulur. Anket firmaları hesap kitap nedir bilmiyor mu acaba?
KK aday olursa ve 6'lı Masa arkasında sapsağlam durursa, büyük ihtimalle HDP de aday çıkarmayacağı için KK'nin seçim süreci ile de birlikte kazanma şansı daha yüksek bence.
 
Konuyu biraz okudum, hâlâ "sağ seçmen", "sol seçmen" diye seçmeni ayırmaya çalışanlar var. Size kötü bir haberim var, "sağ" veya "sol" diye bir şey kalmadı. 40 sene öncesinde yaşamaktan bir türlü bıkmıyorsunuz. Ha konuya gelecek olursak Kılıçdar'ın seçilemeyeceği de bir gerçek, boşuna hayal kuruyorsunuz. %25'i bile zor görür aday olursa. CHP seçmeninin bile birçoğu Kılıçdaroğlu aday olursa oy vermeyeceğini belirtiyor.
 
Sadece birkaç ay öncesinde tuvalet terliği olsa oy veririm diyenler vardı. Şu an o kitle Kemal'e oy vermeyiz diyor. Eğer Kemal aday olursa HDP'nin oylarını almadan kazanması mümkün değil. Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş adaylık için en uygun isimler.

Mansur Yavaş tam anlamıyla bir bürokrat. Sadece ve sadece işini yapıyor, siyasete bulaşmıyor ve halk arasında da göründüğü kadarıyla tercih edilen, sevilen biri. İstanbul'un finans ve Erdoğan açısından önemini herkes biliyor. Keza kendisi de "İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder" demişti. Bu noktada ise İstanbul'u tam olarak iki kere kazanmış Ekrem İmamoğlu'nun aday olması uygun olabilir.
 
Ben Kk aday olursa 2. turda Erdoğan'a vermeyi düşünebilirim. Çünkü Kk başkan olursa onun da artık bir sonraki seçimde düşmesi zor, yeni bir 20 yıla merhaba deriz.
O zaman malum kişi de 25 yıl yönetmiş olacak güzel kardeşim.

CB seçiminin tamamen sağ seçmen tercihine yönelik olması beklentisi içinde olanlara müjde!
MHP'de kalanların ve ayrılanların yıllarca yol arkadaşı Sinan Oğan bağımsız adaylığını açıkladı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

E bu durumda CHP'nin adayını belirleme işini de CHP'ye bırakırsınız sanırım artık. Tabi o aday, 6'lı Masa kalırsa oranın da adayı olacaktır büyük ihtimalle.
Hocam yeni partilerin belli bir kitlesi olmadığı için onlara oy vermek oyu çöpe atmak olur. Çünkü daha çok yeni partiler. En azından 5 yıllık geçmişleri olsa yine kabul.
 
O zaman malum kişi de 25 yıl yönetmiş olacak güzel kardeşim.


Hocam yeni partilerin belli bir kitlesi olmadığı için onlara oy vermek oyu çöpe atmak olur. Çünkü daha çok yeni partiler. En azından 5 yıllık geçmişleri olsa yine kabul.
Burası Türkiye, bazen isimler örgütlü hareketlerden çok daha fazla oy alabiliyor.
Sinan Oğan, Ülkücüler'den oy alır. AKP'nin adayına giden oy az da olsa düşer. Tabi İyi Parti oylarını da etkileyebilir.
ZP + MP de milletvekili seçimlerine bir şekilde girebilirse MHP'yi baraj altı bırakabilir.
 

Geri
Yukarı