Mercusys20 Wi-Fi güçlendirici nasıl kullanılmalı?

68055

Hectopat
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
3.475
Makaleler
1
Çözümler
7
Wi-Fi güçlendiricim Mercusys 20 modeli. Şu an odadaki konumum ile modem arasında 2 adet oda var. Odanın başka bir köşesine geçersem direk bir adet duvar kalacak. Bu işlem sonucu telefon ile modemden ulaştığım hızlara Ethernet ile güçlendiricimle sağlayabilir miyim?
Oradaki sinyaller genelde 2 çubuğa 1 çubuk oluyor. Daha yeni aradaki odaya takınca 4 çubuğa çıktı 2.4 kanalı. Bu işlem sonucu pingimde de azalma olur mu acaba?
Yani güçlü sinyal pingi azaltır mı? Turkcell Superonline kullanıyorum ve Valorant Türkiye serverinde bile 300 ping görüyorum genelde çok nadiren pingim çıkmadan oyun oynayabiliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-04-14 151856.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-14 151856.png
    20,7 KB · Görüntüleme: 20
Merhabalar,

öncelikle modemin yanından oyununuzu oynadığınızda pinginiz var mı onu teyit etmeniz gerekmekte. Sorun kullanmış olduğunuz internet servis sağlayacısında, modemde, ana hattınızda(ankastre-dolap) olabilir.
Modemin yanında ping veya hız problemi yaşamıyorsanız;

kullanmış olduğunuz wifi güçlendirici cihazınızın tam performansta çalışması için, modeminiz ile fiziksel olarak arasında bir engel olmaması gerekir.
Temel mantıkta bu cihazlar Repeater yani tekrarlayıcı olarak çalışır ve modemden aldığı hızı size sinyali yükselterek verir. Tezatlık şurdaki; eğerki siz bu güçlendiriciyi bulunduğunuz odaya takarsanız telefon veya bilgisayar kaç Mbps alıyor ise ±3 Mbps fazlasını verir. Çünkü odanıza gelen hız 10 mbps ise repeaterda o hızı size 10-13 mbps arası verecektir. Repeater cihazlarının tam performansı için modem ile arasında hiç bir engel olmaması ve birbirini görecek şekilde konumlandırılmalıdır.
 
Merhaba,

Öncelikle modemin yanından oyununuzu oynadığınızda pinginiz var mı onu teyit etmeniz gerekmekte. Sorun kullanmış olduğunuz internet servis sağlayacısında, modemde, ana hattınızda(ankastre-dolap) olabilir.
Modemin yanında ping veya hız problemi yaşamıyorsanız;

Kullanmış olduğunuz Wi-Fi güçlendirici cihazınızın tam performansta çalışması için, modeminiz ile fiziksel olarak arasında bir engel olmaması gerekir.
Temel mantıkta bu cihazlar repeater yani tekrarlayıcı olarak çalışır ve modemden aldığı hızı size sinyali yükselterek verir. Tezatlık şurdaki; eğer ki siz bu güçlendiriciyi bulunduğunuz odaya takarsanız telefon veya bilgisayar kaç Mbps alıyor ise ±3 Mbps fazlasını verir. Çünkü odanıza gelen hız 10 Mbps ise repeaterda o hızı size 10-13 Mbps arası verecektir. Repeater cihazlarının tam performansı için modem ile arasında hiçbir engel olmaması ve birbirini görecek şekilde konumlandırılmalıdır.

Hocam 2 saat önce odanın bir tarafından öteki tarafına taşıdım. İlk tarafta çaprazlama olarak gidiyordu ve odadaki banyoya sonra tuvalete(aynı duvarın öteki tarafı) sonra hole sonra da salondaki modeme gidiyordu kuş uçumu şeklinde. Holün öteki ucu odamın kapısıydı. Kapının yanına taşıdım sadece hol ve salondan geçiyor şu anda kuş uçumu olarak. 3 4 Mbps downoad 7 upload hızım 45 50 downoad 9 10 Upload'a dönüştü. Teşekkür ederim düşünceniz için.
 

Geri
Yukarı