"Merhaba Dünya" kodunun mantığı ne?

Makaleler
1
Merhaba Arkadaşlar bugün Şadi hocamızdan Java eğitimi alayım dedim. İlk videoyu izlerken

{
system.out.println("Merhaba dünya")
}

Yazdı ve bu "ekrana yazı getirmemizi sağlıyor." Dedi.

Şimdi biz oyun, uygulama-program yapacağımız zaman ekranda yazıların görünümünü bunla nasıl getireceğiz (meselâ sağ alt köşesinde belli bir zamanda "Koş!" Yazmasını istiyorum nasıl olacak)? Kendi fontumuzu nasıl yazacağız? system.out.println'i yanlış mı anladım?

Hello World yazısı ilkokula giden çocuk nasıl ilk olarak alfabedeki harfleri A, B diye öğreniyorsa yazılımcılar için yazılım dünyasına ilk bebek adımıdır diyebiliriz. O oynadığın oyunlar 1 tane kurs ile yapılan oyunlar değil uzun yıllar zorluklarla edinilen bilgiler sonucunda çıkıyor. Merhaba dünyadan sonra bir anda oyun yapmayı bekleme dediğim gibi şu an yazılım dünyasına ilk adımı attın sadece o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hello World yazısı ilkokula giden çocuk nasıl ilk olarak alfabedeki harfleri A, B diye öğreniyorsa yazılımcılar için yazılım dünyasına ilk bebek adımıdır diyebiliriz. O oynadığın oyunlar 1 tane kurs ile yapılan oyunlar değil uzun yıllar zorluklarla edinilen bilgiler sonucunda çıkıyor. Merhaba dünyadan sonra bir anda oyun yapmayı bekleme dediğim gibi şu an yazılım dünyasına ilk adımı attın sadece o kadar.

Ben System. Out. Println'in mantığını anlamaya çalışıyorum. O kod Front-end kısmına nasıl yansıyor diye soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@bitwise @24099 @The Anorak hocalarım sizi rahatsız etmek istemezdim ama yardımınıza ihtiyacım var.
Front-End kısmına yansımıyor. Anca Back-Enddeki olayların takibi için kullanabilirsin. Konsol sonuçta...
Println'in Back-end'deki mantığı tam olarak ne?

Dinlediğim videoyu merak edenler varsa buyurun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben system.out.println'in mantığını anlamaya çalışıyorum. O kod Front-end kısmına nasıl yansıyor diye soruyorum.
Dostum nesne tabanlı programlama bilmeden onu yansıtamazsın kullanıcıya. Nesne tabanlı programlama ile mesela arkaplana resim, öne merhaba dünya yazar ve kullanıcıya gösterirsin. Olay bu.
Ayrıca o zaman print fonksiyonu çok gereksiz diyeceksin. Java bilmiyorum ancak kullanıcıdan input alıp o println ile yazılabilir mesela.

@bitwise @24099 @The Anorak hocalarım sizi rahatsız etmek istemezdim ama yardımınıza ihtiyacım var.

Println'in Back-end'deki mantığı tam olarak ne?
Dinlediğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diyelim ki Stringlerle bir işlem yapıyorsun bir döngünün içinde. Ancak hata veriyor. Sen Stringin o anki durumunu print edersin konsola ve hata vermeden önceki son durumunu takip etmiş olursun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı