Mes Drivers güvenli mi?

bloodrexx

Hectopat
Site linki bu: Mes Drivers - détection automatique des drivers, des pilotes et de la configuration
sistemimizi tarıyor ve güncel olmayanları buluyor kimliğini veriyor. Sürücülerin benimki şöyle:

USB \ VID_0BDA ve PID_5728 & MI_00 PCI \ VEN_8086 ve DEV_8C03 ve SUBSYS_397817AA ve REV_05 PCI \ VEN_8086 ve DEV_8C3A ve SUBSYS_397817AA ve REV_04

Bu site güvenli mi güvenli değilse site önerebilir misiniz? Driver bulma sitesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin yeri bilmiyorum dostum ama sürücü güncelleme konusunda Driver Booster Pro ve DriverPack Solution dışında 3. parti program önermem kesinlikle. Bu ikisi ile hiç bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar. Zamanında sürücü güncelleme bakımından 3. parti uygulamalara çok kaçardım. Örnek verecek olursam; Önerdiğim 2 yer ile tarama yaptım, sürücülerin güncel olduğunu belirtti. "Driverhub" adlı yer, sürücülerin sözde bir üst sürümlerini buldu. Güncelledim ve bilgisayarımı çökertti. Bilinmeyen, kendini kanıtlamamış yerlerden uzak durmak lazım.

Asla program ile güncellemeyin. Station Drivers adlı site tamamen güvenilir ve sağlam bir sitedir. Yıllardır kullanırım bir kez olsun sorun yaşamadım.

Nasıl kullanılıyor anlatabilir misin?
Paylaştığın PCI \ VEN_8086 ve DEV_8C3A ve SUBSYS_397817AA ve REV_0 donanım kimliğine göre anlatayım;

Siteden donanım kimliğini aratarak donanım hakkında bilgi edinin. Genelde doğru bilgi vermeyen sitedir siz buradan sadece üretici firmayı, hangi bileşen ya da sürümü olduğunu ayırt edeceksiniz.
Bizim karşımıza aradığımızda şöyle bir ekran çıkacak:

Bu görselden görüldüğü üzere üretici firma Intel, SATA kontrolcüsünün sürücüsü ve son sürüm 14.8.18.1066 edindiğimiz bilgiler yeterli bu siteden bir şey indirmenizi tavsiye etmiyorum, yalnızca bilgi edinme amaçlı kullanabilirsiniz.

Şimdi edindiğimiz bilgiler ile güncel sürücüyü güvenilir kaynaktan yükleyebiliriz burası Station Drivers.

Sırayla gidelim üretici firmamız Intel, Intel SATA sürücüsünü Intel Rapid Storage Technology (RST) altında paylaşır buraya girelim.

Daha sonra karşımıza sürümler çıkacak:

Burada bizim son sürümümüz 14.8.18.1066 idi. Bu bağlamda Intel RST 14.x Serie başlığına girebiliriz. Bir diğer ayırma yöntemimiz PCH yonga setimiz olabilir.

Daha sonra girdiğimiz başlık altında güncel sürücüyü listelemek için Order By: 'Submit Date' ile filtreleyerek siteye yüklenmiş güncel sürücüyü edinebilirsiniz.

@bloodrexx bu arada donanım kimliğini yanlış paylaşmışsınız arada ve diye ayırma olmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…