Mes Drivers güvenli mi?

bloodrexx

Hectopat
Katılım
4 Mart 2019
Mesajlar
189
Çözümler
1
Site linki bu: Mes Drivers - détection automatique des drivers, des pilotes et de la configuration
sistemimizi tarıyor ve güncel olmayanları buluyor kimliğini veriyor. Sürücülerin benimki şöyle:

USB \ VID_0BDA ve PID_5728 & MI_00 PCI \ VEN_8086 ve DEV_8C03 ve SUBSYS_397817AA ve REV_05 PCI \ VEN_8086 ve DEV_8C3A ve SUBSYS_397817AA ve REV_04

Bu site güvenli mi güvenli değilse site önerebilir misiniz? Driver bulma sitesi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin yeri bilmiyorum dostum ama sürücü güncelleme konusunda Driver Booster Pro ve DriverPack Solution dışında 3. parti program önermem kesinlikle. Bu ikisi ile hiç bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar. Zamanında sürücü güncelleme bakımından 3. parti uygulamalara çok kaçardım. Örnek verecek olursam; Önerdiğim 2 yer ile tarama yaptım, sürücülerin güncel olduğunu belirtti. "Driverhub" adlı yer, sürücülerin sözde bir üst sürümlerini buldu. Güncelledim ve bilgisayarımı çökertti. Bilinmeyen, kendini kanıtlamamış yerlerden uzak durmak lazım.
 
Nasıl kullanılıyor anlatabilir misin?
Paylaştığın PCI \ VEN_8086 ve DEV_8C3A ve SUBSYS_397817AA ve REV_0 donanım kimliğine göre anlatayım;

Siteden donanım kimliğini aratarak donanım hakkında bilgi edinin. Genelde doğru bilgi vermeyen sitedir siz buradan sadece üretici firmayı, hangi bileşen ya da sürümü olduğunu ayırt edeceksiniz.
Bizim karşımıza aradığımızda şöyle bir ekran çıkacak:
398078



Bu görselden görüldüğü üzere üretici firma Intel, SATA kontrolcüsünün sürücüsü ve son sürüm 14.8.18.1066 edindiğimiz bilgiler yeterli bu siteden bir şey indirmenizi tavsiye etmiyorum, yalnızca bilgi edinme amaçlı kullanabilirsiniz.

Şimdi edindiğimiz bilgiler ile güncel sürücüyü güvenilir kaynaktan yükleyebiliriz burası Station Drivers.

Sırayla gidelim üretici firmamız Intel, Intel SATA sürücüsünü Intel Rapid Storage Technology (RST) altında paylaşır buraya girelim.

Daha sonra karşımıza sürümler çıkacak:
398081


Burada bizim son sürümümüz 14.8.18.1066 idi. Bu bağlamda Intel RST 14.x Serie başlığına girebiliriz. Bir diğer ayırma yöntemimiz PCH yonga setimiz olabilir.

Daha sonra girdiğimiz başlık altında güncel sürücüyü listelemek için Order By: 'Submit Date' ile filtreleyerek siteye yüklenmiş güncel sürücüyü edinebilirsiniz.
398082



@bloodrexx bu arada donanım kimliğini yanlış paylaşmışsınız arada ve diye ayırma olmaz.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı