MESEM mantıklı mı?

kavun35

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, bu sene 9. sınıf oldum. Derslerle alakam yok. Bundan önce bir berberlik denedim, beni çekmedi. Şimdi bu lazer kesim işine gideceğim MESEM'den. Sizce başlanır mı? Ailem "Otur karar ver." dedi, "Sen ne yaparsan arkandayız." dediler ama okumam taraftarı değiller, derslerim vs. kötü. Bir de oranın ortamı nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, bu sene 9. sınıf oldum. Derslerle alakam yok. Bundan önce bir berberlik denedim, beni çekmedi. Şimdi bu lazer kesim işine gideceğim MESEM'den. Sizce başlanır mı? Ailem "otur karar ver." dedi, "sen ne yaparsan arkandayız." dediler ama okumam taraftarı değiller, derslerim vs. kötü. Bir de oranın ortamı nasıldır?

Bence o lise ortamını bir sene gözlemle dene seneye gidersin.

9 sınıf a yeni geçince zçalışman lazım eğer çalışmayacaksan hiç vaktini harcama bir işe gir MESEM ile vb para kazanmaya başla liseden mezun olunca iyi para kazanmaya başlamış olursun yaşıtların üniversteye gitmeye çalışacak (boşa) sen işinde paranı kazanacaksın aile evnde masraf yapmamaya bak aldığın parayı biriktr rahat arabanı evini alırsın ama yapacağın işi sevmen lazım ders çalışmayı sevmediğin gib işi de sevmezsen bir fark olmayacak.

MESEM'den sanayiye yönel. Elektronik kısmından ilerlersen ileride çok rahat edersin.

Hocam makine bölümünden lazer kesime gideceğim. İyi midir?

Derslerle alakan yoksa, büyük ihtimal kalırsın zaten. 1 senen boşa gitmesin boş yere, gideceğin iş yeri iyi olduğu sürece her türlü mantıklı.

İşte bende ondan korkuyorum.

MESEM'den sanayiye yönel. Elektronik kısmından ilerlersen ileride çok rahat edersin.

Ortamı nasıl oluyor MESEM'in.

Hocam makine bölümünden lazer kesime gideceğim. İyi midir?

İşte bende ondan korkuyorum.

Ortamı nasıl oluyor MESEM'in.
Lazer kesim ve Freze düğmeciliği yaptım. Lazer kesim kadar lanet bir iş yok. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hele ki çıraklık yapacaksan asla. Makinenin arkasından çıkan eşek yükü kadar kesik parçaları yere atıp, palete istiflemen gerekli. Ben büyük makinede çalıştım, kesilen parçaların tanesi ortalama 20 kilogramdı. 20 kilogramlık parçadan yaklaşık 30-40 tane istifleyeceksin öyle düşün. Bir tane amelem vardı, işi çıktığında istifleme işi bana kalıyordu ve pestilim çıkıyordu.

Tavsiyem, kesinlikle ve kesinlikle Freze'ye yönel. Freze operatörlerinin işi daha rahat oluyor. En azından Lazer kesimde ki kadar yüksek sese ve ağırlığa maruz kalmıyorsun. Sadece makineyi temizlerken yüzüne biraz bor yağlı soğutma sıvısı gelir. Ona da zaten bir süre sonra alışıyorsun. En azından mesleki hastalıklar falan yaşamazsın.

Lazer kesim ve freze düğmeciliği yaptım. Lazer kesim kadar lanet bir iş yok. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hele ki çıraklık yapacaksan asla. Makinenin arkasından çıkan eşek yükü kadar kesik parçaları yere atıp, palete istiflemen gerekli. Ben büyük makinede çalıştım, kesilen parçaların tanesi ortalama 20 kilogramdı. 20 kilogramlık parçadan yaklaşık 30-40 tane istifleyeceksin öyle düşün. Bir tane amelem vardı, işi çıktığında istifleme işi bana kalıyordu ve pestilim çıkıyordu.

Tavsiyem, kesinlikle ve kesinlikle Freze'ye yönel. Freze operatörlerinin işi daha rahat oluyor. En azından lazer kesimde ki kadar yüksek sese ve ağırlığa maruz kalmıyorsun. Sadece makineyi temizlerken yüzüne biraz bor yağlı soğutma sıvısı gelir. Ona da zaten bir süre sonra alışıyorsun. En azından mesleki hastalıklar falan yaşamazsın.

Zaten bende deneyeceğim okul açılmadan ama benim gideceğim yer lazer kesimde yapmıyor olabilir makine bölümü ama ne yapıyorlar tam bilmiyoum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı