MESEM nasıl bir yer?

Daha fazla  
Şimdi 8 bitti ve MESEM'de sanayiye gitmek istiyorum. Aklımda birkaç okul var. Çevrem sanayide çok eziyorlar diyor. Bu gercek mi? Bir de MESEM'de bölüm nasıl seçeceğim e-Okul tercih yerinde çıkmıyor. Okula gidipmi ben otomotiv bölümünde okumak istiyorum diyeceğim.

Evet ezilmek ustaya göre değişebilir ama çoğu normal öğrencinin tatil yaptığı günlerde çalışıyorsun okulunda MESEM için bir hoca olacak hocayı bul oradan seçersin ama biraz hızlı ol MESEM'e gideceksen okulun başında kayıt ol hemen.

Şimdi 8 bitti ve MESEM'de sanayiye gitmek istiyorum. Aklımda birkaç okul var. Çevrem sanayide çok eziyorlar diyor. Bu gercek mi? Bir de MESEM'de bölüm nasıl seçeceğim e-Okul tercih yerinde çıkmıyor. Okula gidipmi ben otomotiv bölümünde okumak istiyorum diyeceğim.
Sanırsam Cumartesi günü de çalışıyorsun. Sömestr (15 gün tatili) tatilinde de çalışıyorsun, yaz tatilinde de çalışıyorsun. Aldığın para ise 6000 :D
İnsanlar evde oturup keyif yaparken aylık 6000 için işe gidip ezileceksin.

Tavsiyem okulunu oku. Mesemde 1 okul dönemi boyunca kazandığın para 54.000 TL (eğer 6k veriliyorsa. Ben 6k diye duydum)

Ancak okul kapanınca yaz tatilinde işe girip çalışırsan garsonluk vs. 9 ayda kazandığın parayı 2 3 ayda kazanıp öteki 9 ay tatilini yapacaksın.

Sanırsam cumartesi günü de çalışıyorsun. Sömestr (15 gün tatili) tatilinde de çalışıyorsun, yaz tatilinde de çalışıyorsun. Aldığın para ise 6000 :D
İnsanlar evde oturup keyif yaparken aylık 6000 için işe gidip ezileceksin.

Tavsiyem okulunu oku. MESEM'de 1 okul dönemi boyunca kazandığın para 54.000 TL (eğer 6K veriliyorsa. Ben 6K diye duydum)

Ancak okul kapanınca yaz tatilinde işe girip çalışırsan garsonluk vs. 9 ayda kazandığın parayı 2 3 ayda kazanıp öteki 9 ay tatilini yapacaksın.

Her şey para değil garsonluk devamlı olarak yapılacak uzun vade bir iş değil. Erken yaşta işini öğrenip geleceğini kurtarması daha faydalı olur. Tabii ki sınava çalışıp iyi bir okul okurum deyip 4 senesini boşa harcamazsa.

Her şey para değil garsonluk devamlı olarak yapılacak uzun vade bir iş değil. Erken yaşta işini öğrenip geleceğini kurtarması daha faydalı olur. Tabii ki sınava çalışıp iyi bir okul okurum deyip 4 senesini boşa harcamazsa.
Yani iyi bir ustaya gelirse ezilmeyeceği işe girerse ve üniversiteye gitmek istemiyorsa tabi Mesem mantıklı. Ancak şuan meseme giden tüm arkadaşlarım pişman. Çok eziliyorlar ve ne tatilleri var ne başka bişey.

Yavrum, okul müdürü ya da MESEM için müdür yardımcısı vardır. Ben meslek lisesi mezunuyum, arkadaşlarımın MESEM'e geçiş yaptıklarında yanlarındaydım. Sanayide iyisi de vardır, kötüsü de. İyi usta olursa "el bebek gül bebek" geçersin. Önemli olan işi öğrenmen zaten. Bir amacın varsa ve çok istiyorsan, "6K'ya amele gibi çalışıyorsun" diyenlere aldırış etme. Devir okumayıp, okuyanı ezen devir. Yolunu bırakma dostum, umarım iyi yerlere gelirsin.

Doğru ama o paraya insanın meslek öğreneside gelmiyor ayrıca gerçekten sanayi ortamı çok pis herkesin dayanabileceği türden değil bundan vazgeçip okuyan çok kişi var.

4 yıl pişmanlık çeksin 40 yıl çekmekten iyidir diye düşünüyorum ayrıca her usta dediğiniz kadar kötü olamaz.
Yani iyi bir ustaya gelirse ezilmeyeceği işe girerse ve üniversiteye gitmek istemiyorsa tabi Mesem mantıklı. Ancak şuan meseme giden tüm arkadaşlarım pişman. Çok eziliyorlar ve ne tatilleri var ne başka bişey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı