MESEM nedir?

snezzy

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, size MESEM'le ilgili sorularım olacak. Not ( açıktan lise okuyorum. )

MESEM nedir?

MESEM'de hangi bölümler var?

MESEM'de çalışığımız yeri kendimiz buluyoruz yoksa okul mu?

MESEM okuyanlar üniversite okuyabilir mi?

MESEM Nedir?
MESEM okula bağlı haftanın 4 günü iş olmak üzere stajyer maaşından bir tık fazla aldığın çalışmadır.

MESEM’de okulda bulunan bölümlerin bazen sanayi bazen eczane işyerleri var.

Çalışma yeri bulamazsan okula danışabilirsin onlar sana buluyor.

Evet üniversitenizi etkilemez mesem’de çalışmış olmanız.

MESEM yani Mesleki eğitim merkezi. Hem kültür derslerini görebileceğiniz hemde staj yapabileceğiniz bir lise türü. Örgün değil ama açık lise de değil. Örgün gibi okulda ders görmek yok, Açık lise gibi hiç ders görmemekte yok.

MESEM'deki bölümlere buradan ulaşabilirsiniz: https://www.google.com/url?sa=t&sou...YQFnoECBoQAQ&usg=AOvVaw3WTMBT3wpX4G67Hg6Z10Rq

Staj yerinizi kendiniz bulabiliyorsunuz. Ama alanla ilgili olmak zorunda ve o yerde usta öğretici belgesi olan biri olmak zorunda. Eğer bulamazsanız okul size buluyor.

Evet okuyabilir. Herhangi bir kısıtlama yok. Mezun olduğunuzda lise diploması alıyorsunuz.

MESEM 4 gün iş 1 günü okul şeklinde işliyor sana her ay para veriyorlar hem de işi ögretiyorlar bunun sonucunda iş yeri açma belgesi kazanıyorsun üniversite okursun.

Merhaba arkadaşlar, size MESEM'le ilgili sorularım olacak. Not ( açıktan lise okuyorum. )

MESEM nedir?

MESEM'de hangi bölümler var?

MESEM'de çalışığımız yeri kendimiz buluyoruz yoksa okul mu?

MESEM okuyanlar üniversite okuyabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı