MESEM nedir?

5 gün iş 1 gün okul 1 gün tatil asgari ücretin 3'te 1'i maaş karşılaşacağın tipler çok sıkıntılı dızo tipler çoğunlukla sınıfta hiç kız olmaz staj gördüğün bölüm hariç her işi yaptırırlar sadece kaportacı ya da tesisatçı olursan öyle olmaz mezun olduktan sonra ustalık belgesi ve dükkan açma belgesi verirler ama sonra vazgeçip açığa geçmek ya da örgün eğitime geçmek istersen seni 9. sınıftan başlatırlar çünkü MESEM'deki dersler farklıdır başka merak ettiğin bir şey varsa sor yaklaşık 1.5 sene mesemdeydim fakat sonra okula haftada 1 gün bile olsa gitmek psikolojimi bozduğu için açığa geçtim ve stajdaki yer iş teklif etti şu an orada çalışıyorum.

Son düzenleme:
5 gün iş 1 gün okul 1 gün tatil asgari ücretin 3'te 1'i maaş karşılaşacağın tipler çok sıkıntılı dızo tipler çoğunlukla sınıfta hiç kız olmaz staj gördüğün bölüm hariç her işi yaptırırlar sadece kaportacı ya da tesisatçı olursan öyle olmaz mezun olduktan sonra uatalık belgesi ve dükkan açma belgesi verirler ama sonra vazgeçip açığa geçmek ya da örgün eğitime geçmek istersen seni 9. sınıftan başlatırlar çünkü MESEM'deki dersler farklıdır başka merak ettiğin bir şey varsa sor yaklaşık 1.5 sene mesemdeydim fakat sonra okula haftada 1 gün bile olsa gitmek psikolojimi bozduğu için açığa geçtim ve stajdaki yer iş teklif etti şu an orada çalışıyorum.

4 gün iş değil mi hocam.

5 gün iş 1 gün okul 1 gün tatil asgari ücretin 3'te 1'i maaş karşılaşacağın tipler çok sıkıntılı dızo tipler çoğunlukla sınıfta hiç kız olmaz staj gördüğün bölüm hariç her işi yaptırırlar sadece kaportacı ya da tesisatçı olursan öyle olmaz mezun olduktan sonra uatalık belgesi ve dükkan açma belgesi verirler ama sonra vazgeçip açığa geçmek ya da örgün eğitime geçmek istersen seni 9. sınıftan başlatırlar çünkü MESEM'deki dersler farklıdır başka merak ettiğin bir şey varsa sor yaklaşık 1.5 sene mesemdeydim fakat sonra okula haftada 1 gün bile olsa gitmek psikolojimi bozduğu için açığa geçtim ve stajdaki yer iş teklif etti şu an orada çalışıyorum.

4 gün iş 1 gün okul ve çıraklık eğitimi var.

MESEM'e gitmek mantıklı değil o zaman.

En mantıklı meslek ne olacaktır hocam gidersem.

Eskiden öyleymiş.

Bir de hocam devlet maaş vermeyi bıraktımı.

En mantıklı meslek ne olacaktır hocam gidersem.

Bir de hocam devlet maaş vermeyi bıraktımı.

3'te 1'ini devlet karsiliyor 3'te ikisini kurum fakat bazi kurumlar kendileri ek maasta veriyor yani ek maas falan alirsan maksimum asgari ucretin yarisini alirsin ama 40.000 liralik is yapmis kadar olursun.

Hocam düzgün tipler olan yok mu kavga ederim orada.

Vallahi gideceğin okula bağlı sanırım biraz da benim puanim cok guzel bir okula tutmustu ama o okulda MESEM sinifi acamiyorlardi o yuzden cezaevi gibi bir okula gittim benim sira arkadasimin gasptan aranmasi vardi bir de benim bolumum yazilim gelistirme olmasina ragmen yazilima giden okuldaki 3 ogrenciden biri falandim bu yuzden yazilim sinifi acamadilar ve 9. sınifta tesisatcilarin sinifina 10. sinifta da kaportacilarin sinifina gittim neredeyse her hafta kavga edip mudurun odasina gidiyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı