MESEM'e başvurulursa ders çalışılır mı?

Kayra342727

Hectopat
Yer
İstanbul
Bildiğim kadarıyla 4 gün staj 1 gün okul var asıl amacım okulu asmak ancak merak ettiğim bir şey var. MSÜ gidip KHO'da okumak istiyorum ancak sizce staj yüzünden gün içinde ders çalışmak için zamanım kalır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
MESEM çıraklık eğitimin yeni adıdır. Eskiden farklı olarak, 4 yılda ustalık belgesi ve meslek lisesi diploması ile mezun olursun. Bu ögrencilerin tatili haftada 1 günüdür. Okul 2 gün ise 4 gün işe gidersin, okul 1 gün ise 5 gün işe gidersin. Bunun dışında yaz talinde dahi çalışırsın. Bir nevi çocuk işçinin yasal hale getirilmiş halidir. Hayata erken atılırsın, yaşıtlarına göre zorluğu ve riskleri vardır. Asgari ücretin 1/3 ü kadar maaş alırsın, son sene 1/2 maaş alırsın. Dolayısıyla devamsızlık işyeri ve okul tarafından denetlenir. Okulda bir iki günlük eğitimden pek bişey bekleme, şansın varsa düzgün bir ustayla çalışırsan iş öğrenirsin.

Başta söylediğim gibi amaç iş gücü yetiştirmek. MSÜ düşünen birine gelir mi pek sanmıyorum, sayısal - sözel ağırlıklı bir eğitim gereklidir. Uzun lafın kısası iş senin tercihlerinde bitiyor. MESEM tercih edersen kendini mesleki anlamda geliştirmek için çok çalışman gerekir, MSÜ istiyorsan kendini koruman ve ekstra sınava çalışman gerekir. Sonuçta sanayi iş güvenliği önemli.

Bunları anlattım, çünkü MESEM kavramının ne olduğunu çoğu kişi ve çevrelerce yanlış biliniyor. Şuan ülkedeki öğretmen, usta öğretici ve öğrencilerin bu sistemin ciddiyetinden haberi yok, herkes yol geç davası yapıyor. Mesele teknik personel yetiştirmekse, eğitim sisteminin bütün olarak güncellenmesi gereklidir. Bu sistem ile çırak bile yetiştirmek zor, teknik personel yetiştirmek çok daha zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı