MESEM'e gidilir mi?

raunchytve

Centipat
Daha fazla  
Önceden meslek lisesine gidiyordum ama ortam kötü olduğu için mecbur çıkmak zorunda kaldım. Burası küçük bir şehir olduğu için okul sınırı çok az. Sanayide 1,5 yıllık bilgim var. 2 aydır açıktan okuyordum ama dersleri gerçekten kafam almıyor. Tesadüfen akrabamız sanayide oto tamir dükkanı açmış 3 hafta oldu açalı. Kendisi çok iyi biri öyle kolay kolay her şeye kızmayan biri bende onun yanına gitmeyi planlıyorum. Çünkü okuyarak bir yere gelemeyeceğimi fark ettim. Siz MESEM'i tavsiye eder misiniz? Ne gibi zorlukları var?

Yabancı olsaydı eğer gideceğiniz yer öğrencileri gerçekten köle yerine koyuyorlar ama sizin tecrübenize rağmen böyle bir durum yaşanacağını sanmıyorum. Okuyarak bir yere gelinir mi? konusu biraz şüpheli yalnızca en iyi üniversitelerden veya iyi meslek alanlarından çıkmış öğrenciler işsiz kalmıyor yoksa 3 milyon diplomalı işsiz olmazdı hocam.

Yabancı olsaydı eğer gideceğiniz yer öğrencileri gerçekten köle yerine koyuyorlar ama sizin tecrübenize rağmen böyle bir durum yaşanacağını sanmıyorum. Okuyarak bir yere gelinir mi? Konusu biraz şüpheli yalnızca en iyi üniversitelerden veya iyi meslek alanlarından çıkmış öğrenciler işsiz kalmıyor yoksa 3 milyon diplomalı işsiz olmazdı hocam.

Hocam oto tamirden yurt dışına çıkma ihtimalim var mı?

tanıdığınız varsa gerçekten çok iyi ama tanıdığınız yok ise hocalara kesinlikle güvenmeyin ve bir şekilde bir yer ile anlaşmaya çalışın ben staj görüyorum şuan 12. sınıfım hocalara güvenip 1. staj yerine gittim orada yarıladım ve sebebini bilmediğim bir sebep ile kovuldum ve 2. staj yerimdeyim hala köleyim sınıf arkadaşlarımın tanıdıkları vardı ve gittikleri yerde gerçekten yatıyordu öğlen 3 gibi işten çıkıyorlar beraber takılabiliyorlar belediyede çalışıyorlar benimde bir tanıdığım akrabam vs olmadığı için hocalara güvenip kölelik yapmaya akşam 6 da çıkmaya devam ediyorum çok bunaltıcı ve staj yerim çok uzak otobüse biniyorum sonra metroya biniyorum zaten 6k maaş kent karta 2k gidiyor ayrıca spora gidiyorum 7-8 gibi orda oluyorum uzak olduğu için eve 9:30 10 gibi geliyorum yarın ve akşam öğünümü hazırlıyorum pcde ek gelir elde etmeye çalışıyorum (youtube shorts) saat 12 - 1 gibi yatıyorum tükenmiş gibi hissediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı