MESEM'e gitmek mantıklı mı?

Burdaoynayak

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Liseye geçeceğim notlarım iyi fena değil. Bir matematiğim düşük. Gerisi 80-90 arası. Diyorum ki MESEM'de hem para alıp hem okusam mı? Üniversiteye gitmek isterim ama bir yandan para güzel geliyor.

Mesem'de bildiğim kadarıyla ders çok işlemiyorlar, sadece meslek öğretiyorlar. Ben meslek lisesindeyim hem meslek öğreniliyor hem ders işleniliyor, dersleri anadolu liselerine göre daha kolay ama ben genede zor geçiyorum :D

Alacağın 3 kuruş paraya aldanma. Adamakıllı iyi bir bölüm oku lisede kazanacağının emin ol onlarca katını kazanırsın. Mesem gençlik öldürüyor bence.

Merhaba. Liseye geçeceğim notlarım iyi fena değil. Bir matematiğim düşük. Gerisi 80-90 arası. Diyorum ki MESEM'de hem para alıp hem okusam mı? Üniversiteye gitmek isterim ama bir yandan para güzel geliyor.
Ben bir mesem öğrencisiyim. İş yerinde hakkını çok yerler. Okulunu oku, mesemden uzak dur.

LGS açıklansın OBP Anadolu'ya yetiyor ama yüzdelik dilimle çok iyi bir yere gidersem giderim meslek lisesini sanırım son tercihe yazacağım.

Neden öyle düşünüyorsunuz? Bende gitmeyi düşünüyorum ondan soruyorum
arkadaş gerçekten doğru demiş para gözünüzü boyamasın hem para kazanırım hem ustalık belgesi alırım mantığıyla olmuyor iş.

Neden öyle düşünüyorsunuz? Bende gitmeyi düşünüyorum ondan soruyorum
Ortalama olarak 70 yıl ömür var. İnsanlar 55'li yaşlarında artık emekli oluyor. 15 yaşından itibaren çalışmaya başlayan birisi için bizim "hayat yorgunluğu" dediğimiz olay çok erken yaşlarda gerçekleşiyor, 40'lı yaşlarda. Yani büyüdüğünüz zaman insanlarla muhatap olmak istemiyorsunuz, işe gitmek istemiyorsunuz, dışarı çıkmak istemiyorsunuz gibi sebepler sayabilirim.

Bunun yerine bir çocuğun yapması gereken tek sorumluluğun okul okumak olduğunu varsayarsak üniversiteye gidip adamakıllı bir bölüm okuyarak hem kendisine hem ailesine çok daha yararlı birisi olabilir.

Bir öğrenci okuyabilecek kadar ailevi maddi zorlukta değilse kazanacağın 3 kuruş para seni mutlu mu edecek? O paraya ne yapacaksın? Telefon aldın, bilgisayar aldın, motor aldın. Eee sonuç ne? Kendine ne kattın? Hiçbir şey. Bu yüzden bir çocuğun kendisine yapabileceği en iyi iyilik kendisini geliştirebildiği kadar geliştirmesidir. Hayata atılmayı çok güzel bir şey zannetmeyin.

Mesem mezunu birisi belki usta olduğunda çok iyi paralar kazanabilir doğrudur ancak bu sizden o yorgunluğu almaz. En uç noktada usta olduktan sonra bir dükkan açar eleman çalıştırırsınız. Bunu da herkes yapabiliyor olsa yine çalışacak adam kalmaz piyasada. Herkes yapamaz bunu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı