Mesh sistem önerisi

deGGa

Megapat
Yeni bir eve taşındım ve modem salonda yani evin en ucunda olduğu için ortak duvarı olan oda hariç diğer odalarda sinyal alamıyorum. Bu yüzden mesh sistemi kurmayı düşünüyorum. Öneriniz varsa bekliyorum.

Bir sorum daha olarak ayrıca: Şuan türk telekomun verdiği fiber destekli modemini kullanmaktayım. Önce modemi mi değiştirmeliyim yoksa modemi değiştirmeden mesh sistem kursam olur mu?

Bir sorum daha olarak ayrıca: Şuan türk telekomun verdiği fiber destekli modemini kullanmaktayım. Önce modemi mi değiştirmeliyim yoksa modemi değiştirmeden mesh sistem kursam olur mu?

Şu andaki modeminizi kullanabilirsiniz, Deco mesh mesela 3'lü paket alırsanız bir tanesini yani ana cihazı modeme kabloyla bağlayacaksınız, diğer ikisini de farklı noktalara koyacaksınız onlar kablosuz olarak interneti ana Deco cihazından alıp eve yayacak.

Önerdiğiniz ürün var mı?
Ürün çeşiti çok fazla. Kullandığın internete kullanım senaryolarına ve ihtiyacına göre tercihler yapabilirsin. İleride planların nedir bilemem. Bir gün vdsl e geçerlidesin belki.

Popüler en çok kullanılan modeller ise Titan - hero DSL - buddy - gibi.

Önerdiğiniz ürün var mı?

Benim aklımda TP-Link Deco E4 var fakat bu mesh sistemini tam olarak çözemedim. Modemlerde de mesh yazan yazan var bir de Deco gibi mesh olanlar var.
Bunda mesh özelliği var yanılmıyorsam. Aynısında 3-5 tane olursa mesh yaparsın.

Bu arada eviniz kaç odalı ve kaç metre mesafe var modemle çekmeyen odalar arasında. Mesh yerine belki kaliteli tek bir menzil genişletici de iş görebilir.

Bu arada eviniz kaç odalı ve kaç metre mesafe var modemle çekmeyen odalar arasında. Mesh yerine belki kaliteli tek bir menzil genişletici de iş görebilir.
4+1 235 m² ev salon bir uçta, çaprazında mutfak var ve hemen ardından 2 oda yan yana ve en sonda da yatak odası var.

Ürün çeşiti çok fazla. Kullandığın internete kullanım senaryolarına ve ihtiyacına göre tercihler yapabilirsin. İleride planların nedir bilemem. Bir gün vdsl e geçerlidesin belki.

Popüler en çok kullanılan modeller ise Titan - hero DSL - buddy - gibi.

Bunda mesh özelliği var yanılmıyorsam. Aynısında 3-5 tane olursa mesh yaparsın.
Deco M4 ile E4 arasında kaldım. Birisinde gigabit portu var diğerinde 100 Mbps sınırlı.

4+1 235 m² ev salon bir uçta, çaprazında mutfak var ve hemen ardından 2 oda yan yana ve en sonda da yatak odası var.

Deco M4 ile E4 arasında kaldım. Birisinde gigabit portu var diğerinde 100 Mbps sınırlı.

Baya büyükmüş ev o zaman mesh sistem mantıklı. Bu arada Gigabit olanı alırsanız kablo üzerinden kullanmak isterseniz daha iyi olur. Yarın öbürgün Gigabit internetiniz olursa aksi takdirde 100Mbps kabloluya mahkum kalacaksınız ya da kablosuz kullanmak zorundasınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı