Meşhur eğitim sistemimiz

256386

Kilopat
Makaleler
1
Bugün yine izlediğim bir video ile çok doldum. Abi neden bu kadar kötü bir eğitim sistemimiz var? 12 yıl boyunca zorunlu eğitimde neden iş hayatımızda yaramayacak şeyler öğretiliyor bize? Neden benim 12 senem hiç ediliyor bu eğitim sisteminde? Neden kendi istediğim dersleri göremiyorum? Ben neden 11.sınıfta biyolojiyi seviyorum diye illa sayısal seçmek zorundayım? Neden hem biyoloji hem psikoloji hem coğrafya göremiyorum? Neden bunca nesil boşa harcanıyor? Neden internette yazdığımda çıkan şeyleri ezberlemek zorundayım? Neden bu ülkede diyanete ayrılan bütçe eğitime ayrılmıyor? Neden ben bu ülkede ayıp sanılan ve günümüzün sorunlarından biri olan cinsel eğitim dersi alamıyorum? Neden sırf bir sınav sistemi için onca şey ezberliyorum? Neden bu sistemin geliştirilmesi için hiçbir adım atılmıyor? Neden bu ülkede düşünen sorgulayan kişiler hor görülüyor? Neden bu kadar öğrenci yurt dışı hayali kuruyor? Neden neden ve pek çok daha neden?

Eleştirmek yerine nasıl değiştirebiliriz sorusunu sorsaydık şu an Finlandiya'yı bile geçerdik.

Evet. Kimse taşın altına elini koymuyor veya koyamıyor. O kadar nitelikli insanlarımız var fakat bu kişiler hep yurtdışında ve bu insanlara kaçak Vatan haini gözüyle bakılıyor ama o giden kişiler fırsat bulamadıkları için gidiyorlar. Kimse neden gidiyor diye sorgulamıyor üst mevkide daha doğrusu işlerine gelmiyor. Başına çıkarmaya çalışanların önlerine aşılması çok zor engeller koyuyorlar. Birisi o engelleri aşmayı çalışınca halkı alevlendirip o kişi için kin kusturuyorlar. Neden bu ülkenin gelişmesi istenmiyor? Neden her şey bir kişinin 2 dudağının arasından çıkacak kelimelere bağlı? Neden ben bir konuyu eleştirirken her kelimeyi 5-10 kez düşünüyorum? Ve en önemlisi neden bir soru sorduğumuz zaman yığınla arkası da geliyor?

Sadece bu konuda söylendiğimiz için böyleyiz. Bazı şeylere bizde fikir vermek istiyoruz ama buna ya bahane ya da böyle iyi gibi cevaplar alıyoruz. Bu böyle olmaya devam ederse sadece söyleneceğiz çünkü sesimizi kimse duymayacak. Keşke hiçbir şey olmamış gibi davranmak yerine harekete geçseydik. "Sınavsız bir eğitim sistemi istiyoruz" diyorlar fakat 2-3 hafta sonra herkes sınavda olacak. 13 yaşında hayatımızı etkileyecek bir sınava giriyoruz. İnsanların isteklerine göre yaşıyoruz. 18 yaşında hayat sınavının ta kendisinde başarılı olmaya çalışıyoruz. Bence seçeneğimiz 2 değil daha fazla olmalı. İnsan nitelikli olduğu konuda kendini göstermeli tüm derslerden değil.

Hocam herkes korkuyor. Şaka gibi kendi devletimden korkuyorum. Bizzat yaşadığım ülkede bir şeyi eleştirdiğim zaman acaba başıma bir şey gelecek mi diye düşünüyorum.

Ülke toplumun, hep birlikte hareket ederler ise ülkenin kendilerinin olduğunu anlayabilirler, fakat anarşi bir toplum olması da muhtemel.

Eleştiriyoruz fakat devlet kulak asmıyor. Şu an milli eğitim bakanlığının başına içimizden biri gelse, emin olun şu ankinden daha iyi bir eğitim sistemi kurabilecek potansiyeldedir.

Eleştiriyoruz fakat muhatap bulamıyoruz. Anayasal haklarımızı kullanmaya çalışınca Vatan haini ilan ediliyoruz. Pek çok daha şey sayılabilir. Ülkenin gerçeklerini halkın büyük bir kısmı bilmiyor.
Ülke toplumun, hep birlikte hareket ederler ise ülkenin kendilerinin olduğunu anlayabilirler, fakat anarşi bir toplum olması da muhtemel.

O kadar herkes bir gruba dahil edilmeye çalışıyor ki. Devletimi eleştiriyorsun? Al sana muhalif damgası. Veya devletin her dediğine inanıyorsan koyun damgası. Ve pek çok şey daha. Buna rağmen yine bazı olaylarda birleşebiliyoruz. Mesela doğal felaketlerde ülkece dayanışmaya girebiliyoruz. Umarım bir gün doğal felaketlerin dışındaki konularda da dayanışma birlik olabiliriz. Yoksa bu düzen hiçbir şekilde değişmeyecek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…