Meşhur eğitim sistemimiz

Yorumun alnı olsa da öpsem keşke. Bunların tek derdi sabah akşam eğitim sistemini kötüleyip ağlamak. İcraate gelsen hayatında kitap yüzü görmemiş, ne matematiğe ne fiziğe ne edebiyata ilgili ama eğitim sistemi hakkında çok şey biliyor. :D

Benim dediklerimden bunu çıkarıyorsan pek diyebileceğim bir şey yok.

Bence matematiği sev daha sayısal araştırma yapmayı bile beceremiyorsun. Diyanete ayrılan bütçe milli eğitim bakanlığının bütçesine yaklaşamaz bile saçma sapan cahilce yapılan bir yorum. Eskiden sağlık dersleri verilirdi liselerde şimdi var mı bilmiyorum.
Şimdi biyoloji, fen bilimleri adı altında zaten üreme organları anatomisi, sperm ve yumurta, çocuk oluşumu her şeyin bilgisi küçük yaşta veriliyor. Ne istiyorsun bir de pozisyon dersi mi verilsin?
Findlandiya ile kıyaslıyor çoğu kişi açın bakın toplam nüfusundan fazla bizde öğrenci var. O kadar kolay değil o işler. Varsa çözümünüz dile getirin bakanlığa yazın yoksa boş kurşun atıp sağa sola sallamak çözüm değil.

O kadar para ayrılıyor sana dönen miktar kaç? Açıkçası soruyorum 12 yıl boyunca o paradan sana harcanan tutar kaç? Eğer eğitimi bir okul yapılması elektrik faturası ve diğer etmenlerin ödenmesi şeklinde görüyorsan haklısın daha fazla. Finlandiya dışında zaten eğitimi gelişmiş bizden nüfusu fazla olan ülkede yok zaten değil mi?

Düşünüp sorgulamaktan kastın ateist olmaksa hor görülmen normal.

Harbi ben ne diyorum sen ne diyorsun? Çok farklı dünyaların insanıyız.

Tabii bir de uygulamalı öğretsinler.

neden bu ülkede diyanete ayrılan bütçe eğitime ayrılmıyor?
Çok biliyorsun.

Buradan dediğimi bunu çıkarıyorsan o senin sorunun. Şu anki çoğu yüz kızartıcı suç veya başka olaylar eğitimsizlikten kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
O kadar para ayrılıyor sana dönen miktar kaç? Açıkçası soruyorum 12 yıl boyunca o paradan sana harcanan tutar kaç? Eğer eğitimi bir okul yapılması elektrik faturası ve diğer etmenlerin ödenmesi şeklinde görüyorsan haklısın daha fazla.
Elektrik,su,doğalgaz,kitap,masa,sandalye, hijyen, eğitmenlerin maaşı , akıllı tahta, eğitim programları vs. Daha sayamadığım birçok şey senin için bunlar dostum.
Ha okul benim cebime para koysun istiyorsan bursluluk sınavı hala başvuru yapabilirsin hakedersen cebine de para girer.

Elektrik, su, doğalgaz, kitap, masa, sandalye, hijyen, eğitmenlerin maaşı, akıllı tahta, eğitim programları vs. daha sayamadığım birçok şey senin için bunlar dostum.
Ha okul benim cebime para koysun istiyorsan bursluluk sınavı hala başvuru yapabilirsin hakedersen cebine de para girer.

Sana dönen miktarı cebine para koyulması şeklinde anlıyorsun. Acaba burada neyi kastediyorum? O kadar eğitime para veriliyor ama verimi hamster'in dönemeç aletinde dönerken ürettiği enerji kadar.

Sana dönen miktarı cebine para koyulması şeklinde anlıyorsun. Acaba burada neyi kastediyorum? O kadar eğitime para veriliyor ama verimi hamster'in dönemeç aletinde dönerken ürettiği enerji kadar.
O verim senin kapasitenle alakalı malesef. Şişman hamsterim vardı albino kırmızı gözlü fıldır fıldır dönüyordu halkada. Diğer hamsterim 2 tur atıp fırlıyordu içinden. Eğer sen diğer hamster grubundaysan verim alamazsın. Kaç yaşındasın bilmiyorum belki öğrencilik hayatın bitmemiştir ki öyle umuyorum belki de son senedesindir. Tavsiyem nacizane çok çalış. Yüksel. Milli eğitimin çeşitli kademelerinden birine yerleş. Ve türk gençlerini bu acınası (!) hayatlarından kurtar.
Sana hayatta başarılar...

O verim senin kapasitenle alakalı maalesef. Şişman hamsterim vardı albino kırmızı gözlü fıldır fıldır dönüyordu halkada. Diğer hamsterim 2 tur atıp fırlıyordu içinden. Eğer sen diğer hamster grubundaysan verim alamazsın. Kaç yaşındasın bilmiyorum belki öğrencilik hayatın bitmemiştir ki öyle umuyorum belki de son senedesindir. Tavsiyem nacizane çok çalış. Yüksel. Milli eğitimin çeşitli kademelerinden birine yerleş. Ve Türk gençlerini bu acınası (!) hayatlarından kurtar.
Sana hayatta başarılar...

17 yaşındayım ve pek çok şey gördüm. Sana da hayatta başarılar...

Bugün yine izlediğim bir video ile çok doldum. Abi neden bu kadar kötü bir eğitim sistemimiz var? 12 yıl boyunca zorunlu eğitimde neden iş hayatımızda yaramayacak şeyler öğretiliyor bize? Neden benim 12 senem hiç ediliyor bu eğitim sisteminde? Neden kendi istediğim dersleri göremiyorum? Ben neden 11.sınıfta biyolojiyi seviyorum diye illa sayısal seçmek zorundayım? Neden hem biyoloji hem psikoloji hem coğrafya göremiyorum? Neden bunca nesil boşa harcanıyor? Neden internette yazdığımda çıkan şeyleri ezberlemek zorundayım? Neden bu ülkede diyanete ayrılan bütçe eğitime ayrılmıyor? Neden ben bu ülkede ayıp sanılan ve günümüzün sorunlarından biri olan cinsel eğitim dersi alamıyorum? Neden sırf bir sınav sistemi için onca şey ezberliyorum? Neden bu sistemin geliştirilmesi için hiçbir adım atılmıyor? Neden bu ülkede düşünen sorgulayan kişiler hor görülüyor? Neden bu kadar öğrenci yurt dışı hayali kuruyor? Neden neden ve pek çok daha neden?
Hocam eğer benim hayatım boyunca işime yaramayacak bilgileri bana neden öğretiyor derseniz okul okuyamazsınız. Haklısınız saçma bir şekilde istemediğimiz dersleri görüyoruz ama ne yapalım oturup çalışmaktan başka ? Bende isterim sadece Coğrafya, Biyoloji olsun ama yapacak bir şey yok. Oturup bir şekilde istemeden de olsa o bilgileri kafaya sokmak maalesef zorundayız.

Hocam eğer benim hayatım boyunca işime yaramayacak bilgileri bana neden öğretiyor derseniz okul okuyamazsınız. Haklısınız saçma bir şekilde istemediğimiz dersleri görüyoruz ama ne yapalım oturup çalışmaktan başka? Bende isterim sadece coğrafya, biyoloji olsun ama yapacak bir şey yok. Oturup bir şekilde istemeden de olsa o bilgileri kafaya sokmak maalesef zorundayız.

Hocam ben sadece coğrafya biyoloji demek istemedim. Demek istediğim neden bu kadar keskin sınırlar var ? Bu iki dersten birini görebiliyorsun. 2'sini aynı alanda görme gibi bir şansımız yok. Sayısal mısın? Al sana oradan bir fizik bir kimya bir biyoloji. Eşit ağırlık mısın? Al oradan sana coğrafya psikoloji. Demek istediğim bu alanlarda sınırlama.

Bugün yine izlediğim bir video ile çok doldum. Abi neden bu kadar kötü bir eğitim sistemimiz var? 12 yıl boyunca zorunlu eğitimde neden iş hayatımızda yaramayacak şeyler öğretiliyor bize? Neden benim 12 senem hiç ediliyor bu eğitim sisteminde? Neden kendi istediğim dersleri göremiyorum? Ben neden 11.sınıfta biyolojiyi seviyorum diye illa sayısal seçmek zorundayım? Neden hem biyoloji hem psikoloji hem coğrafya göremiyorum? Neden bunca nesil boşa harcanıyor? Neden internette yazdığımda çıkan şeyleri ezberlemek zorundayım? Neden bu ülkede diyanete ayrılan bütçe eğitime ayrılmıyor? Neden ben bu ülkede ayıp sanılan ve günümüzün sorunlarından biri olan cinsel eğitim dersi alamıyorum? Neden sırf bir sınav sistemi için onca şey ezberliyorum? Neden bu sistemin geliştirilmesi için hiçbir adım atılmıyor? Neden bu ülkede düşünen sorgulayan kişiler hor görülüyor? Neden bu kadar öğrenci yurt dışı hayali kuruyor? Neden neden ve pek çok daha neden?

İş hayatında yapacağın şeyleri üniversitede öğrenirsin. Lise dersleri gayet mantıklı TYT heleki çok gerekli bir sınav. Türkçeyi doğru kullanabiliyor musun, yazım yanlışı yapıyor musun?
TYT matematik genel olarak günlük hayat problemlerinden oluşan analitik zekayı ölçmeye yarayan bir test sistemine sahip. İnanmazsanız TYT matematik kar zarar problem sorularını esnafa götürün, yapacağından emin olabilirsiniz. Sosyal dersleri de hayatın içinden gelmektedir, Coğrafya dünyayı tanıyıp öğrenmenizi, tarih geçmişte yapılan hataları bir daha yapmamanızı, felsefe sorgulamazını, din soruları inandığınız dinin gerekliliklerini biliyor musunuz diye sizi sınar.
Fen kısmıda günlük hayattan alınmıştır. Fizik günlük hayatta kullandığınız birçok şeyi, kimya yaptığınız yemekten tutun yıkadığınız çamaşıra kadar işinizi, biyoloji ise vücüdünuzu tanımanıza yardımcı olur. Bu derslerin hiçbiri gereksiz değildir, iş hayatında kulanmayacak olmanız bunların gereksiz olduğu anlamına gelmez. Üniveristeye gitmek istiyorsan, orada ki yüksek matematik terimlerini yapmak istiyorsan, gidip o limit, türev, integrali paşa paşa öğrenmek zorundasın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı