Meşhur eğitim sistemimiz

Şu an 12. sınıfım(lise son). Bana 12 yıl boyunca ne öğrendin desen. Cevap veremem. Baka kalırım. Cidden şuan düşündüm. Harbi bir şey gelmedi aklıma. Sadece ezber yaptım, sınavı geçmek için.

Şu an 11.sınıfım. 11 yıl boyunca öğrendiğin bilgileri hayatta karşına çıkacak şekilde sırala deseler çok az şey söyleyebilirim.

Düşünüp sorgulamaktan kastın ateist olmaksa hor görülmen normal.

Bence matematiği sev daha sayısal araştırma yapmayı bile beceremiyorsun. Diyanete ayrılan bütçe milli eğitim bakanlığının bütçesine yaklaşamaz bile saçma sapan cahilce yapılan bir yorum. Eskiden sağlık dersleri verilirdi liselerde şimdi var mı bilmiyorum.
Şimdi biyoloji, fen bilimleri adı altında zaten üreme organları anatomisi, sperm ve yumurta , çocuk oluşumu herşeyin bilgisi küçük yaşta veriliyor. Ne istiyorsun birde pozisyon dersi mi verilsin ?
Findlandiya ile kıyaslıyor çoğu kişi açın bakın toplam nüfusundan fazla bizde öğrenci var. Okadar kolay değil o işler. Varsa çözümünüz dile getirin bakanlığa yazın yoksa boş kurşun atıp sağa sola sallamak çözüm değil.

Dediklerinizde haklısınız.
Sınavların tümüne bir engel olarak baktım.
Üniversitedeyim ve halen engel olarak görüyorum.
Söylenebilecek çok şey var aslında ama sallayan kim...

Sonuçta bize düşen, bu saçmalığı değiştirmek için uğraşmak. Şu an çırpınmamız boşuna.

Bunların farkında olan kesim de çok az ne yazık ki.
Berbat bir nesil yetişiyor gördüğüm kadarıyla.
Hayırlısı olsun hakkımızda.

Yorumun alnı olsa da öpsem keşke. Bunların tek derdi sabah akşam eğitim sistemini kötüleyip ağlamak. İcraate gelsen hayatında kitap yüzü görmemiş, ne matematiğe ne fiziğe ne edebiyata ilgili ama eğitim sistemi hakkında çok şey biliyor.

Eğitim sistemini haklı bulmuyorum. Ama şu an uygulanan bu sistem arz talep meselesi ile alakalı. Gelir dağılımı eşit olmadığı için herkes doktor veya mühendis olmak istiyor. Bu kadar arzın olduğu bir ülkede bu eğitim sistemi gayet normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…