10.sınıftayken bunları düşünmek yerine derslerinize ve üniversite sınavına çalışmanız daha iyi olur. 12.sınıfta düşünürsünüz. İlgili olduğunuz alanlarla ilgili kitap okursanız hangi mesleği seçmek istediğinizi ortaya çıkarırsınız. Mesela hukuk alanına uygun olup olmadığınızı düşünüyorsanız kütüphaneye veya kitapçılara giderek hukuk ile ilgili ders kitaplarını inceleyin.
Asıl bu zamanlarda karar vermeli. Hayatının kalanını belirleyeceği kararı üniversite sınavına girdikten sonra hokus pokus diye karar vermesini bekliyorsun?
Mühendislikte direkt yüksek meblalar bekleme. Bu iş, kendini yükseltmeye bağlı. Kendini ne kadar geliştirir isen, o kadar para. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali. Önemli olan üstüne ne kattığın.
Hukuk genel olarak çok zor bir bölüm. Ablam şuan hukuk okuyor. Gecesini gündüzüne katarak ders çalışıyor. Kaldırabilirseniz güzel bir meslek. Maaşı da çok yüksektir.
10.sınıfım hala mesleğime karar vermedim. Doktorluk, zor iş. Yargıçlık, Türkiye'de? Avukatlık, hızlı düşünüp karar verebilen birisi değilim. Mühendislik, iş yok ayrıca yaratıcı değilim. Ben ne olacağım?
Buna ben karar veremem. Şu an böyle düşünmeniz yanlış bence, avukat olmak istiyorsan konuşmalar düzenleyip düzeltirsin o yeteneğini mesela. Mühendis olmak istersen deneye deneye yaratıcılığını arttırırsın.