Mesleğinizin artıları ve eksileri neler?

Eleman aranıyor!
- 5 yabancı dil bilen.
- Her işi sana iteliyeceğiz ama ses çıkamayacaksınız.
- 2.500 TL maaşlı.
- 15 saat çalıştırmalı.
- Hafta sonu ve özel günlerde izin istemiyen.
- En az üniversite mezunu.
- Tuvalet temizliği yapabilen.
- Tecrübe sahibi mühendis arkadaşlar aranıyor. Sizde aramızda olmak istiyorsanız çıkın çıkın gelin.

hocam 3d modelleme konusunda iş yapabilir seviyeye gelmek için lisans bitirmeye gerek var mı yoksa yeterli emeği harcarsam olabileceğim bir şey mi?

Ben gelecekte çöpçü olmayı planlıyorum, artı ve eksilerini sayabilir miyim? Hem herkes mühendis veya doktor olursa sokakları kim temizleyecek?

@Mustaaj Lisans bitirmeye gerek yok, zaten bu işler çoğu zaman direkt bölüm ile sahip olunan işler değil. Yeteneği ya da ilgisi olan, asıl mesleğinde istediğini bulamamış kişiler çok daha ağırlıktalar. Yeterli emeği harcamak lazım ama yeterli emek kısmının altını çizmem lazım.

En az 4-5 farklı program, 2 farklı render motoruna olabilecek en üst düzeyde hakim olman lazım. Bunun yanında en az 2-3 yabancı dili üst düzeyde öğrenmen lazım ki global topluluklar içine kaliteli bir iş ve iyi bir dil yeterliliğiyle kabul edilebilesin. Sonrasında o topluluklardan sana ulaşan profesyonel şirketlerle çalışıp zamanla portföy genişleteceksin. Bir yerden sonra da o iş yapmış olduğun şirketlerle direkt iletişime geçip sözleşmeli iş yapmaya başlaman lazım.

Say kardeşim. Bu memlekettin her meslek dalından insana ihtiyaçı var.
Artılar:
▪Çöp toplayıp insanları kötü kokudan kurtarıyorsun.
Eksiler:
▪Maaş baya düşük, çöpçülere en az 6,000 ödensin.
▪Kendin kokuyorsun.
▪Çöpçü kamyonu kokuyor.
▪Günün çöp toplamakla geçiyor.

Meslek: Diş Hekimi

Artılar:

+ İnsanların hayatına dokunmanın verdiği mutluluk.
+ Doktor olmak kadar zor değil ancak aynı prestije sahip.
+ Hatalarınızı toparlamak için genelde ikinci şansınız oluyor.
+ Her kesimden hasta baktığınız için inanılmaz insanlar tanıma şansınız oluyor.
+ Network ağı oldukça geniş. (üstteki madde ile bağlantılı)
+ Kendi işinizi yapabilme imkanı.(Bu kurlarla sadece zenginler yapabiliyor)

Eksiler

- Özelde çalışıyorsanız her işte olduğu gibi köle gibi çalışma düzeni mevcut ve karşılığında aldığınız paralar tatmin edici değil.
- Yıl geçtikçe açılan anlamsız yeni fakülteler nedeniyle meslek sahibi kişi sayısı inanılmaz artıyor ancak alım aynı oranda azalıyor.(Geçen yıl 300 kişi açılan devlet kontenjanına 4 bin civarı kişi başvurdu)
- İşe istediğiniz kadar özenin bazen hekimliğiniz hastanın komşusunun yaptığı yoruma kalıyor.
- İnsan faktörü olduğu için oldukça stresli.
- Ülkemizde diş hastalıklarına verilen önem oldukça az olduğu için yeri geldiğinde kaportacı muamelesi görebiliyorsunuz.
- Şiddet tehditleri ve paragöz olmakla suçlanmak.

Şimdilik aklıma gelen bunlar

Meslek: Amelelik, Fabrika İşçisi veya kibar adıyla Mavi Yaka

Artıları:
Mesai saati bittiği an işiniz biter rahatlarsınız.
İyi fabrikaya kapak atarsanız en az 5000 TL maaş alırsınız. Benim şuan çalıştığım fabrikada 3 yıllık kadrolular en az 6000 TL maaş alıyorlar.

Eksiler:
Robot gibi çalışırsınız.
Tuvalete gitmek falan şöyle dursun saate bakacak vakit bulamazsınız.
Elleriniz yara bere içinde olur.
Kimse size insan gözüyle bakmaz, derdinizi anlatamazsınız.
Çalışanları genellikle yobazdır, kendilerine yeni bir şey katacaklar diye akılları çıkar. Monoton sıkıcı bir hayat sürerler.
Kötü fabrikaya girerseniz asgari ücretten 1 TL yukarısını vermezler.

Diş hekimliliği fakültesinde diş nasıl yapılır diye bir ders varmış. Baktım nasıl diye adamlar bir diş yapıyor beni dövsen yerden yere vursan yapamam. Vallahi işiniz zor.

Kokma konusunda şöyle sana açıklayayım kardeşim. Bir mühendis, bir doktor, bir işçi, bir market çalışanı vesaire herkes günün sonunda kokar. Eğer kokmuyorsa o işte bir iş var demektir. Ayrıyaten 6.000 TL çöpçülere maaş verirsek kimsenin okul okumasına gerek kalmaz sonuçta 4 yıl üniversitede okuyup bir hekim kadar para kazanmaya ne gerek var çöpçü olurum der okumaz kimse. Kimse okumazsa ülke ileri değil geriye gider.

Maaş bir tarafa dursun. Sen 18.000 TL maaşda alsan adam yerine konulmadıktan sonra o parayı harcıyamazsın ki? Doğru mu hocam?

Son düzenleme:
Maaş bir tarafa dursun. Sen 18.000 TL maaş da alsan adam yerine konulmadıktan sonra o parayı harcayamazsın ki? Doğru mu hocam?
Aynen öyle ama bazı insanlar bu şartlardan gayet memnun olabiliyor işte adam ben parama bakarım kafasında olduğu için suratına küfürde etseler umurunda olmuyor. Ah ah, bir yerlerden başka düzgün bir iş bulabilsem umurumda değil maaşı direk bırakacağımda işte yok ne yazık ki. Yoksa inan çekilecek çile değil. İşe gittiğim gibi resmen dakika saymaya başlıyorum, hayatı sorguluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…