Meslek alan seçimi

BayramogluE

Hectopat
Yer
9FG84PFR+M2
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. 10. sınıfa gidiyorum. Tabii ki de alan seçme problemi başıma geldi. Benim sorunum bu zamana kadar hiçbir meslek kafamda oluşmadı. Nedense hiçbir meslek yok kafamda. Kişilik testleri yapıyorum ama bir türlü karar veremiyorum. Seçeceğim meslek sayısal ya da TM'de olsun isterim. Sayısal alanda matematikiyi ama fizik, kimya ve biyoloji o kadar da iyi denemez. TM'de hallederim diye tahmin ediyorum. Derslerim yeterince iyi. Doğru düzgün fikir de alamıyorum. Hangi mesleği severek yapacağımı nasıl bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen ilgi alanınız vs. hocam. Hangi alanda daha iyi bir meslek sahibi olabilirsiniz, veya hangi alanda seveceğiniz mesleği yapabilirsiniz? Şu an iyi olduğunuz kısımdan seçmenizi öneririm. Çünkü sevdiğim mesleği bilmiyorum diyorsunuz. O zaman en iyi seçenek en iyi olduğunuz alan .Sayısal ya da sözel.

Sözel seçmek istemiyorum. Zaten okulda 4 yıldır sözel sınıfı açılmıyormuş. Sizce sayısalda fizik, kimya ve biyoloji o kadar iyi olmadığı için çok zorlanırmıyım.

Lütfen şu kişilik testi saçmalıklarına falan inanmayın onlara göre zaten 3-4 seneye milyoner oluyoruz. Her neyse, bence öğretmenlerinizle konuşmalısınız sonuçta sizi en iyi gözlemleyebilecek kişiler onlar. Birde yukardaki arkadaşın dediği gibi ilgi alanlarınızla ilgili bir meslek seçin ölene kadar kimse her sabah mutsuz bir şekilde uyanıp istemediği bir işe gitmek istemez.

Sözel seçmek istemiyorum. Zaten okulda 4 yıldır sözel sınıfı açılmıyormuş. Sizce sayısalda fizik, kimya ve biyoloji o kadar iyi olmadığı için çok zorlanır mıyım?

Ben şu an fen lisesinde okuyorum. LGS sınavından fen bölümünde 19 doğru 1 boş yaptım. Liseye geçince kimyam ve biyolojim çok kötüydü. Şu an ben de 10. sınıfım ve fen lisesi olduğumdan sayısal alanıyım .Çalışıyorum ve biyolojim gayet düzeldi şu an. Çalışarak başarabileceğinize inanıyorum. Fakat seçim sizin dediğim gibi.

Şimdik şöyle söyleyeyim anadolu lisesine gidiyorum. Bana göre mat. hocam harika ve ona görede mat. çok iyi. Ama fizik hocası derste bildiğiniz uyuyo ya yüm ders heyecanımı kaçırıyor. Biyoloji desen yaşlı. Kimya iyi ama şu mol konuları varya beni bitiriyor. Bide bunlar beni itiyır
Sayısalın iyi değilse eşit ağırlık seç. Sözele bulaşma. Ben eşit ağırlık seçeceğim. Diline güveniyorsan dil de okuyabilirsin.
Dil im yeterince iyi ama her şey ingilizce o yüzden uğraşmak istemiyorum ama düşünebilirim.

Sayısalda başarılı olabileceğinizi düşünüyorsanız. Yani çalışacak ve başaracaksanız. Sayısal. Fakat kendinize çalışıp başaracağım gibi kesin bir garanti veremiyorsanız eşit ağırlık veya sözel.

Zaten kafamda eşit ağırlık vardı. Çok rahattım sonra kuzenim geldi fizik ve kimya yok dedi. Kafama takıldı. Nerdeyse hiç birşey fizik ve kimyasız olmuyor. O yüzden kafam karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…