Meslek dersinden kalınırsa sınıfta kalınır mı?

• Konuyu başlatan 4ndre
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 493
Bilgiğim kadarı ile kaç dersten kaldığın önemli tüm meslek derslerinden kaldıysan sınıf tekrarı oluyor diye biliyorum ama sadece 1 veya 2 ders ise sorumlu geçiyorsun.
1 dersden kalırsan düz geçiyorsun 2 veya 3 dersden kalırsan sorumlu olarak geçiyorsun.4 dersden kalınca sınıfta kalıyorsun zaten

Mezun olamazsa diploma alamaz.

Hak falan yok 30 yaşında adamlar geliyor bizim okula sorumluluk vermeye. Geçene kadar girebiliyor.
3 hakkı var ders ten kalma 3 ü geçerse sınıf tekrarı yapar onu kasdettim. 😀
Geçene kadar girmek zorunda onuda söyledim

Merhaba arkadaşlar ben 9.sınıfım meslek lisesinde okuyorum. Okuduğum bölümün dersinden kalırsam aynı zamanda sınıfta da kalır mıyım yoksa sorumlu olarak mı geçerim?

Hocam sorumluluk sınavlarını genelde kolay yapıyorlar. Ben denizcilik meslek lisesi okuyordum. Sorumluluk sınavında hoca gelip çaktırmadan cevabı söylüyordu. Senin hangi meslek lisesi okuduğunu bilemem ama alanın neyse biraz çalışıp sınava girersen hocalar da destek atarsa bu iş bitmiştir. Çok kasma halledersin.

Hocam bu arada bölüm ne?

Otomativ teknolojisi hocam.

Sınıfı geçersin seneye sorumluluk sınavına girersin. Mezun olana kadar sorumluluk sınavını geçmen lazım yoksa diploma vermezler ama sorumluluk sınavlarını genelde kolay yaparlar az bir çalışma ile geçersin.

Konudan bağımsız bir soru daha soracağım. 9.sınıf sorumluluk sınavları bittikten sonra 10. sınıfta da 3 dersten kaldım diyelim onların da mı sorumluluk sınavlarına ayrı olarak girecek miyim?

Otomativ teknolojisi hocam.

Konudan bağımsız bir soru daha soracağım. 9.sınıf sorumluluk sınavları bittikten sonra 10. sınıfta da 3 dersten kaldım diyelim onların da mı sorumluluk sınavlarına ayrı olarak girecek miyim?
Biraz geç cevap veriyorum kusura bakma soruya gelecek olursak evet ayrı olarak girersin yine.Her yılın sınavı ayrı olur

Eğer baraj dersiniz ise sorumlu geçersiniz. Bizim bölümde (bilişim) baraj ders direkt olarak 9 saatlik yazılım dersiydi. O dersten kalırsak sorumluluk sınavlarına girmemiz gerekiyordu yoksa mezun olamıyorduk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı