Meslek liseleri kötü mü?

Aslında meslek liseleri kötü okullar değil hatta gelişmiş ülkelerde çok önemli okullardır ama bizim ülkemizdeki meslek liselerine ve meslek lisesinin öğrencilerine bakarsak aynısını söyleyemeyiz

Liseye bağlı atp bölümünü seçersen senin için daha iyi olabilir eğer sınav puanın ile gireceksen.
Üniversite okuma şansını düşürmez eğer aklın sigaraya ortama bağlanmazsan ve oturur ders çalışırsan mühendislik tıp kazanan bile var.

Öğretmeniniz neden saçmalıyor anlamadım. Eğer meslek lisesinde okuduğun bölüm üzerinden bir bölüme gidersen ekstra bir ek puan daha veriliyor. Zor değil tam tersine girmek daha kolay, oradaki zor dediği kısım matematik dersinin az olması dolayısıyla olabilir. Meslek liselerinde matematik ders saati bir hayli azalıyor.

Kesinlikle Anadolu Liselerinden daha iyidir. Üniversite okuyamazsın diyen herkes yalan söylüyordur. Beni kandırdılar. Bir nesile anadolu lisesi daha iyi üniversite geleceği için daha iyi diye kandırıp bizleri anadolu liselerine gönderdiler. Biz de sevindik oh ne güzel anadolu tutturduk diye. Mezun olduktan sonra iş işten geçti. Meslek lisesindeki çocuklar meslek öğrenip pratik kazandılar, beyinlerini boş bilgilerle doldurmadılar, geleceklerini garantiye aldılar meslek konusunda. Biz 4 yıl boyunca boş bilgilerle beynimizi doldurduk, 4 yılın sonunda tüm bilgileri unutup üstüne dershaneye yokluktayken para bağlayıp COVID-19 yüzünden de sınavlara çalışamadık, dershaneye verdiğimiz para da boşuna gitti. Meslek lisesindeki bir öğrenci istediği gibi üniversite sınavına çalışır girer, anadoluya giden de çalışır girer. Tek fark meslek lisesindeki adamın işe girebilme garantisi var. Yok adam bıçaklama, uyuşturucu, kavga gürültü eskisi gibi yok ama lisesine göre de değişir. Bunlar anadoluda da olabiliyor. Çok güzel meslek liseleri de var. Benim şimdiki aklım olsaydı puanım Borusan meslek lisesine yetiyordu. Gül gibi okuldu gider okurdum.

Meslek liseleri kötü algısı var. İstisnalar hariç yok öyle bir şey. Bizim okul çok iyi.

Tr nin en büyük meslek lisesinde okuyorum (yüz ölçüm), bölümden bölüme göre değişir ama kesinlikle puanlı bir yere gir. Ben raylı sistemlerde 3. Sınıftayım(sınıf 380-420 puan aralığında) stajımı bu yaz yapacağım (12 de yok). Tek sıkıntı benim mezun olduktan sonra girebileceğim yerlere makine ve elektrik elektronik bölümü öğrencileride girebiliyor. Ben en yüksek puanlı olanları tercih etmiştim, şimdi olsa makine bölümünü seçerdim herhalde.

Tamamen hedefe bağlı. Ben meslek lisesi mezunuyum. Sınıf ortamı genellikle ortalama oluyor. Ders işlemek isteyenlerin ve istemeyenlerin oranı yarı yarıyaydı. Eğer YKS'de derece hedefin varsa bu meslek lisesiyle çok zor. Çünkü ders dağılımın buna göre olmuyor. Örneğin ilk sene standart eğitim gördükten sonra ikinci, üçüncü ve dördüncü senende haftada on-onbeş saat meslek derslerin oluyor. Haliyle sayısal dersleri çok az görüyorsun. Üçüncü ve dördüncü sınıfta neredeyse hiç sayısal görmüyorduk. Fotoğraflarını ekleyeyim.

Alttaki program 10. sınıftan

Bu program 11. sınıftan.

Bu da 12. sınıftan. Haftalık 25 saat de staj olması lazım

Velhasıl kelam amacın yükseköğrenim sınavlarında derece yapmaksa meslek lisesi genel olarak yanlış bir tercih olur. İşin diğer kısmına gelirsek liseyi bitirdiğimde tüm ofis programlarını, adobe photoshop, illustrator, flash. Yazılım olarak da HTML-CSS, C#, ASP.NET biliyordum. Aramızda liseyi bitirip bu bilgilerle direkt olarak yazılım firmalarında çalışmaya başlayanlar vardı. Tercihini bunları göz önünde bulundurarak yapmanı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…