Meslek liseleri nasıl işliyor?

Ahmet06han

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600 / Xfx Rx 6600 xt / B450m pro m2 Max / 600W psu / 512Gb ssd /
Meslek
Ogrenci
Meslek liseleri nasıl işliyor? Yani mesela dersler, sınavlar vs. Anadolu liselerinde 9 ve 10 ile aynı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değil. Alan sınavlarına giriyorsun, günde 10 saat ders görüyorsun, alan sınavları ortalamayı çok fazla etkiliyor. 9. sınıftan itibaren meslek dersleri görüyorsun. Teknik bölümsen 11-12. sınıf yaz tatilinde staj yapıyorsun, mesleksen 12. sınıfda haftada 3 gün staj yapıyorsun. Keko tiplemeler fazla.

Meslek liseleri nasıl işliyor? Yani mesela dersler, sınavlar vs. Anadolu liselerinde 9 ve 10 ile aynı mı?

Dostum sınavlar falan aynı sadece 12. sınıfta staj görüyorsun gittiğin bölümle alakalı tecrübe kazanmak için. Onun dışında 9-11 arası haftada 2 gün meslek dersin olur 10 saat ve ders ortalamasını en çok onlar etkiler. Anadolu'ya göre tek fark staj ve haftalık gördüğün meslek dersleri.

Meslek liseleri mesleki eğitim ağırlıklı gider ama müfredat aynıdır. Meslek bölümleri var bilgisayar, turizm vb. gibi. Ama hocam meslek liseleri puan olmayan puanlarla aldığından ortamı kan ağlar ve rezalettir. Hatta düşük puan alanlar sırf meslek lisesine gitmemek için OBP ile düz liseye gider. Aslında üniversite okumak istemeyenler için harika bir seçim gibi gözüksede meslek liselerinin bu hali sonrasında üniversite okumak şart. Ben haydarpaşada okuyorum ve %1 altı liselere girmeniz çok iyi bir avantaj olur size söyleyeyim eğer 8. sınıfsanız.

Bölümler oluyor, bölüm deyince aklınıza sadece arabayla ilgili şeyler gelmesin. Grafik tasarımdan tutun ayakkabıya kadar milyon tane bölüm mevcut. Tabii genelde çoğu lisede 3-4 bölüm olur, sınavlar hocaların insafına bağlıdır. Bazı günler 10 ders görüyorsun, 9. sınıftan itibaren meslek dersleri var. Öğrencileri genelde serseri olur puanları düşük olduğu için. tabii düzgün öğrencilerde var, ama şahsen akademik başarı yüksekse Anadolu lisesi daha mantıklı olacaktır. eğer üniversiteye gitmeyi düşünmezseniz meslek lisesi mantıklı, ama okumakta istemiyorsanız MESEM mantıklı.

Bu arada kolay değil, Anadolu liselerinden daha zordur. Meslek dersleri zorlayıcı.

Stajyer olursun iş yerinde para almazsın üstüne üstlük kemiğini bile sömürürler.

Eğer İTÜ MTAL gibi bir yere gitmeyeceksen meslek lisesi seçmeni asla önermem.

Eğer İTÜ MTAL gibi bir yere gitmeyeceksen meslek lisesi seçmeni asla önermem.

Hocam en yüksek puanlı meslek liseleri bile 400 puan falandı sanırsam. Meslek liselerinin iyisi var mı hiç bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…