Meslek liselerinde 11. ve 12. sınıflarda yazılılar kolay mı?

• Konuyu başlatan BGSGP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 262

BGSGP

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Sorum başlıktaki gibi. Meslek lisesinde AMP bölümünde okuyorum, 11. ve 12. sınıfta hem ders sayısı azalıyor, hem de yazılılar kolay oluyormuş diye duydum, peki ne kadar kolay oluyor? (Yani son gün çalışmayla iyi not alınabiliyor mu, ya da son hafta?)

Bunu tembelliğe bağlayacak kıl arkadaşlara yazıyorum: Hayır amacım yatarak lise bitirmek değil. Amacım, okulun açık uçlu yazılı sorularına ezber yaparak vakit kaybetmektense TYT'de net kasmayı, oradan AYT'ye geçmeyi falan daha mantıklı buluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
11.sınıfta kolay olma gibi bir şey hiç yok, hatta 11 en zorlanacağın sene olur büyük ihtimal. Bende meslek lisesinde okudum ve 11 zordu cidden, normal dersler olarak demiyorum da meslek derslerinde bizleri zorlamışlardı baya ki bu iyi bir şey böyle olması sonra boş elemanlar kalmıştı bir güzel. Neyse konudan şaşmadan, 11'de kolaylaşmıyor ama 12'de baya kolaylaşıyor. Staja gideceğinizden dolayı zaten ne hocalar zorluyor, ne de derslerin süresi artıyor.

Benden sana tavsiye eğer ki üniversite hedefin varsa, 11'de ekstra çok bir şey yapmana gerek yok. Derslerine kafayı tak, bol bol tekrar yap normal derslere, meslek derslerine değil. Özellikle de TYT matematiğe çalış 11'de. 12'de ise zaten aşırı boş zamanların olacak staj günleri hariç, o günlerde boş zamanlarda sürekli ders çalışman gerektiğini kendin de tahmin ediyorsundur zaten. 11'de eksik kalan ne kadar konun varsa 12'de bitirmeye bak. Yoksa meslek lisesi çıkışlı olup iyi bir üniversite kazanman çok zor. Bizzat kendi deneyimlerimden söylüyorum.

11.sınıfta kolay olma gibi bir şey hiç yok, hatta 11 en zorlanacağın sene olur büyük ihtimal. Bende meslek lisesinde okudum ve 11 zordu cidden, normal dersler olarak demiyorum da meslek derslerinde bizleri zorlamışlardı bayağı ki bu iyi bir şey böyle olması sonra boş elemanlar kalmıştı bir güzel. Neyse konudan şaşmadan, 11'de kolaylaşmıyor ama 12'de bayağı kolaylaşıyor. Staja gideceğinizden dolayı zaten ne hocalar zorluyor, ne de derslerin süresi artıyor.

Benden sana tavsiye eğer ki üniversite hedefin varsa, 11'de ekstra çok bir şey yapmana gerek yok. Derslerine kafayı tak, bol bol tekrar yap normal derslere, meslek derslerine değil. Özellikle de TYT matematiğe çalış 11'de. 12'de ise zaten aşırı boş zamanların olacak staj günleri hariç, o günlerde boş zamanlarda sürekli ders çalışman gerektiğini kendin de tahmin ediyorsundur zaten. 11'de eksik kalan ne kadar konun varsa 12'de bitirmeye bak. Yoksa meslek lisesi çıkışlı olup iyi bir üniversite kazanman çok zor. Bizzat kendi deneyimlerimden söylüyorum.

Anladım hocam, o zaman 11. sınıfı AYT ile yürütme gibi bir ihtimalim yok.

Büyük ihtimalle planım bu yaz günde 5 saat çalışarak TYT'de ilerlemek, 11 sonda (yani bundan sonraki yazda) AYT'ye başlamak, son seneyi de denemelere boğularak geçirmeyi planlıyorum.

AYT'yi, TYT'yi falan son seneye başlamak/bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yok, o son senede yaptıklarımın üzerine katmaya odaklanacağım. Temeli ve üstünü daha yolun başından halledeceğim. Diğer türlü "sınava son dakika çalışmak" gibi bir sonuç elde edeceğimden şüpheliyim.

Eğer staj tahminimden de daha fazla zaman yiyecek olursa da poşet staja başvurmayı bile düşünebilirim (ama bu son çâre gibi bir şey olur, çünkü staj parasıyla iyi/kötü bir laptop almam gerektiğini düşünüyorum.)

Sizce bu plana uyarsam güzel gider mi? Neredeyse önceki yaz tatilinde normalde yaşadığım yerden uzağa, -affedersiniz ama- iğrenç tiplerin kaynaştığı bir yere taşındığımız için sosyal hayatım da yok gibi bir şey. Bu yüzden buna engel olacak bir şey pek aklımda canlanmıyor. (AYT'nin uzunluğu hakkında hemfikir değilim, TYT'nin de asla tamamen bitmeyeceğini, sadece net sayısı arttıtabildiğimi biliyorum.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı