Meslek liseli olarak üniversite okunmalı mı?

Melody0644

Decapat
Daha fazla  
Bu yıl artık YKS'nin ne kadar önemli olduğunu anladım OBP çok düşük 9.sinif 55, 10.sinif 65, 11.sinif 76 bu sene staj gorucem bir yandan da YKS çalışmali miyim? Hedefim ilk 100K'ya girmek. Olmak istediğim mesleği sayısal mi yoksa EA mi olup olmadığını öğrendikten sonra mi calismali miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yıl artık YKS'nin ne kadar önemli olduğunu anladım OBP çok düşük 9.sinif 55, 10.sinif 65, 11.sinif 76 bu sene staj gorucem bir yandan da YKS çalışmali miyim? Hedefim ilk 100K'ya girmek. Olmak istediğim mesleği sayısal mi yoksa EA mi olup olmadığını öğrendikten sonra mi calismali miyim?
Ben okulumdan birincilikle mezun oldum 4 senelik ortalamam 96 yks de sayısaldan hazırlandım tamamen 1 ay kala eşit ağırlık geçtim sınavda sayısal çözdeydim temiz 20k gelirdi eşit ağırlık çözdüm iyi geldi ama Türkiye’de üniversite okunmayacağına karar verdim ve sonuç olarak babamın yanında çalışıyorum zanaat öğreniyorum.

Ben okulumdan birincilikle mezun oldum 4 senelik ortalamam 96 YKS de sayısaldan hazırlandım tamamen 1 ay kala eşit ağırlık geçtim sınavda sayısal çözdeydim temiz 20k gelirdi eşit ağırlık çözdüm iyi geldi ama Türkiye'de üniversite okunmayacağına karar verdim ve sonuç olarak babamın yanında çalışıyorum zanaat öğreniyorum.

Aslında bende staj gördüğüm yerde asansör ustası olup yüksek maaş alabilirim konuştuğum adam şu anda ustalar 80k maaş muhendisimiz var 35k alıyor demişti bende çok kararsızım usta mi olsam yoksa okusam mi diye.

İstediğiniz meslek nedir ilk onu sorabilir miyim? Üniversite okumak her zaman mantıklıdır.

Aslında bende staj gördüğüm yerde asansör ustası olup yüksek maaş alabilirim konuştuğum adam şu anda ustalar 80k maaş muhendisimiz var 35k alıyor demişti bende çok kararsızım usta mi olsam yoksa okusam mi diye.
Bilmiyorum bence bu ülkede üniversite tıp vb. Bölümler dışında okunmaya değmez artık. Ha ideallerin vardır okunur ama bence bi zanaat öğrenmek daha mantıklı. Çalışırken çok yorulacaksın günde 12 saat boyunca ter akıtacaksın unutma bu arada.

İstediğiniz meslek nedir ilk onu sorabilir miyim? Üniversite okumak her zaman mantıklıdır.
Hayır değildir.

Aklıma bir meslek yok işte bu yüzden kararsızım neye daha ağırlıklı çalışacağım konusunda meslek lisesi olduğum için AYT derslerini görmedim bu yüzden kimya fizik biyoloji ve AYT matematiğini bilmiyorum.

Aklıma bir meslek yok işte bu yüzden kararsızım neye daha ağırlıklı çalışacağım konusunda meslek lisesi olduğum için AYT derslerini görmedim bu yüzden kimya fizik biyoloji ve AYT matematiğini bilmiyorum.
İlk başta istediğiniz mesleği belirlemekle başlayın bence.

Bir hedefin veya motivasyonun olmadan işin çok zor ama çok zamanın yok hayvan gibi çalışman lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı