Meslek lisesi 11. sınıf stajı için para istiyorlar

ahlatt.r

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Arkadaşlar herkese öncelikle iyi günler dilerim. Atp 11.sınıf motorlu araçlar bölümü öğrencisiyim. Bu dönem yaz stajım var, 25 gün. Fiat yetkili servisinde yaz stajımı yapacağım. Her şey iyi güzel gidiyordu, okulun karne gününden 1 hafta sonra staja başlayacaktım ve staj kağıtlarımı almak için karne günü okula gittim. Öğretmenim okula 300 TL gibi bir ödeme yapıp bu kağıtları alabileceğimi söyledi. Bende kime bu ödemeyi yapmamız gerektiğini sordum. Bana müdür bey dedi. Hocam daha yeni haberim oluyor haftaya staja başlayacağım, bayramda siz yoksunuz okul açık değil deyince, kağıtları bana verdi. Stajın başladığı ilk günün sabahı parayı müdüre ver dedi. Benim aklıma takıldı maddelikte böyle bir şey var mı? Neden ödeme yapıyoruz? Bunu zaten devlet karşılamıyor mu? Bu konuda yardımcı olacak varsa sevinirim.

Düpedüz irtikap suçu bu. Verme. Hatta Whatsapp'tan yazıp ''hocam bizden staj kağıdımızı almamız için neden para istiyorsunuz bu suçmuş'' de. O zaten kıvırır. Kıvırmazsa da kabul etmiş olur 5+ yıl hayırlı olsun.

Arkadaşlar herkese öncelikle iyi günler dilerim. Atp 11.sınıf motorlu araçlar bölümü öğrencisiyim. Bu dönem yaz stajım var, 25 gün. Fiat yetkili servisinde yaz stajımı yapacağım. Her şey iyi güzel gidiyordu, okulun karne gününden 1 hafta sonra staja başlayacaktım ve staj kağıtlarımı almak için karne günü okula gittim. Öğretmenim okula 300 TL gibi bir ödeme yapıp bu kağıtları alabileceğimi söyledi. Bende kime bu ödemeyi yapmamız gerektiğini sordum. Bana müdür bey dedi. Hocam daha yeni haberim oluyor haftaya staja başlayacağım, bayramda siz yoksunuz okul açık değil deyince, kağıtları bana verdi. Stajın başladığı ilk günün sabahı parayı müdüre ver dedi. Benim aklıma takıldı maddelikte böyle bir şey var mı? Neden ödeme yapıyoruz? Bunu zaten devlet karşılamıyor mu? Bu konuda yardımcı olacak varsa sevinirim.
Staj kağıdını üniversitede aldım bayağı kalın bir dosya verdiler 1 kuruş para istemedelerdi. Bence okul size biraz kazık atıyor. Para vermem vesaire de kağıdı vermeyecek halleri yok.

Düpedüz irtikap suçu bu. Verme. Hatta WhatsApp'tan yazıp "hocam bizden staj kağıdımızı almamız için neden para istiyorsunuz bu suçmuş" de. O zaten kıvırır. Kıvırmazsa da kabul etmiş olur 5+ yıl hayırlı olsun.

Staj kağıdını üniversitede aldım bayağı kalın bir dosya verdiler 1 kuruş para istemedelerdi. Bence okul size biraz kazık atıyor. Para vermem vesaire de kağıdı vermeyecek halleri yok.

Lise stajımda böyle bir şey yaşamadım ama okuldan okula değişen bir sistem de olabilir. Normalde staj kağıdı için para ödenmez.

Cevap için teşekkürler.

Düpedüz irtikap suçu bu. Verme. Hatta WhatsApp'tan yazıp "hocam bizden staj kağıdımızı almamız için neden para istiyorsunuz bu suçmuş" de. O zaten kıvırır. Kıvırmazsa da kabul etmiş olur 5+ yıl hayırlı olsun.

Lise stajımda böyle bir şey yaşamadım ama okuldan okula değişen bir sistem de olabilir. Normalde staj kağıdı için para ödenmez.

Okul aile birliği olarak böyle bir karar almışlar, bu vermem gerekiyor anlamına geliyor mu? Okulda zaten yılda 1 kez veli toplantısı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam verdiniz mi, umarım vermemişsinizdir.
Hocam sorgulayıcı yapıya sahip olduğum için incik cincik her yeri araştırdım.

Malum meslek lisesindeyiz, eğitimsiz insan sayısı çok fazla. Şimdi ne alaka diye sorabilirsin? Genelde sorumsuz insanlar burada olduğu için eğitimsiz diyorum.

Müdürle de bu konuyu konuştum, müdür bana gayet güzel açıklama yaptı.

Bölüm şefi zorunlu gibi göstermiş bize bu durumu. Okul aile birliğinin parası çok az, okulumuzda temizlikçi bile yok gibi bir şey. Sınıflar çöp içinde. Bir tane temizlikçi var, o ablanında maaşını zor karşılıyorlar. Bazen fotokopi vb. şeylerin ücretini ödemeyecek duruma geliyor okul.

Devletin bazı adamları biz böyle eğitim veriyoruz şöyle eğitim veriyoruz demek için okulun her şeyini karşılıyoruz diyorlar. Okul fakirlik içinde. Okulun paraya ihtiyacı var. Bunu da bu öğrenciye anlatamassın. 2 3 saat müdürle sohbet etme fırsatım oldu. Zorunlu denildi çünkü başka türlü para alınamazdı. Öğrenciler sorgulamaya açık değiller, ne derseler onu yapıyorlar. Ben katkı vermek için parayı verdim, vermesem vermezdim.

Zaten 5100 tl gibi bir tutar alıyor öğrenciler, 300 tl vermeleri çok hoş olur okul için.

Hocam sorgulayıcı yapıya sahip olduğum için incik cincik her yeri araştırdım.

Malum meslek lisesindeyiz, eğitimsiz insan sayısı çok fazla. Şimdi ne alaka diye sorabilirsin? Genelde sorumsuz insanlar burada olduğu için eğitimsiz diyorum.

Müdürle de bu konuyu konuştum, müdür bana gayet güzel açıklama yaptı.

Bölüm şefi zorunlu gibi göstermiş bize bu durumu. Okul aile birliğinin parası çok az, okulumuzda temizlikçi bile yok gibi bir şey. Sınıflar çöp içinde. Bir tane temizlikçi var, o ablanında maaşını zor karşılıyorlar. Bazen fotokopi vb. şeylerin ücretini ödemeyecek duruma geliyor okul.

Devletin bazı adamları biz böyle eğitim veriyoruz şöyle eğitim veriyoruz demek için okulun her şeyini karşılıyoruz diyorlar. Okul fakirlik içinde. Okulun paraya ihtiyacı var. Bunu da bu öğrenciye anlatamazsın. 2 3 saat müdürle sohbet etme fırsatım oldu. Zorunlu denildi çünkü başka türlü para alınamazdı. Öğrenciler sorgulamaya açık değiller, ne derseler onu yapıyorlar. Ben katkı vermek için parayı verdim, vermesem vermezdim.

Zaten 5100 TL gibi bir tutar alıyor öğrenciler, 300 TL vermeleri çok hoş olur okul için.

Hocam düzgünce söyleseler rica etseler eyvallah, ama okulun durumu yokta belki başka bir öğrencinin de durumu yok, isteme şekilleri yanlış olmuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı