Meslek lisesi beceri sınavından kalmak

alikrall

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2020
Mesajlar
108
Öncelikle hekese merhaba,
44 ile beceri sınavından kaldım ve kordinatör öğretmenim haftaya bir sınav daha olabileceğini söyledi. Bugün de bölüm şefiyle konuştum ve Eylül'de olacağını söyledi.
Şimdi de bu sınav TYT'yi nasıl etkiliyecek? Eylül'de olan sınava girmek mantıklı mı yoksa açığa aldığımda hemen mezun olabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Üniversite sınavına girmek için lise eğitimini uzaktan eğitimle veya örgün bir eğitimle başarılı şekilde mezun olmak veya son sınıf öğrencisi olmanız gerekiyor. Fakat son sınıf öğrencileri YKS sınavına girip başarılı olurlarsa liseden mezun olamamışlarsa maalesef üniversiteye kayıt yaptıramaz." Tercih sonuçlarından önce mezun olursanız kayıt yapmanız mümkün.
 
"Üniversite sınavına girmek için lise eğitimini uzaktan eğitimle veya örgün bir eğitimle başarılı şekilde mezun olmak veya son sınıf öğrencisi olmanız gerekiyor. Fakat son sınıf öğrencileri YKS sınavına girip başarılı olurlarsa liseden mezun olamamışlarsa maalesef üniversiteye kayıt yaptıramaz." tercih sonuçlarından önce mezun olursanız kayıt yapmanız mümkün.

Geçici kayıt mıydı neydi onunla kayıt yapılıyor mezun belgesini 31 ocağa kadar göstermen lazım.
Bir de 12.sınıfı sorumlu geçtik. Bunun ortalaması OBP'ye işliyecek mi okuldan bilgisi olan yok, MEB'den bilgisi olan yok, ÖSYM Okul'lara soracaksın diyor anlamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı