Meslek lisesi hangi dal daha iyidir?

Haklısınız sizce ağ ve siber güvenlik dalı nasıl?

Yine kendinizi geliştirmeniz ile alakalı. Bir örnek vermem gerekirse dpü üniversitesinden elektrik elektronik bölümü mezunu arkadaşım, şu an Garanti teknoloji de üst düzey ağ ve siber güvenlik bölümünde yetkili, bu bölümü okumasan da bu dal da uzmanlaşabilirsin. Demek istediğim, bölümü okumaya başladığında yanlış bir seçim yapmış olsan da, zararın olmaz. Arkadaşın da söylediği gibi demek ki okul bu işin %10'u gerisi her halükarda sana kalıyor.

Yine kendinizi geliştirmeniz ile alakalı. Bir örnek vermem gerekirse dpü üniversitesinden elektrik elektronik bölümü mezunu arkadaşım, şu an garanti teknoloji de üst düzey ağ ve siber güvenlik bölümünde yetkili, bu bölümü okumasan da bu dal da uzmanlaşabilirsin. Demek istediğim, bölümü okumaya başladığında yanlış bir seçim yapmış olsan da, zararın olmaz. Arkadaşın da söylediği gibi demek ki okul bu işin %10'u gerisi her halükarda sana kalıyor.

Demek istediğinizi bu örnek ile şimdi anladım fakat size bir sorum daha var siber güvenlik okudum diyelim ben siber güvenlikten gitmek istiyorum hangi bölümü okumam gerek üniversitede ve önü açık bir meslek midir sizce?

Bildiğim kadarı ile siber güvenlik olarak yüksek lisans programları mevcut. Bunu da yüksek lisans yapabilmek için bilgisayar mühendisliği okusan, yüksek lisans a oradan devam edebilirsin diye düşünüyorum.
Ve ayrıca önü açık bir meslek mi diye sorarsan, bir sonra ki yüz yılın en çok değer görecek mesleği. Kendini geliştirmenle doğru orantılı olarak alacağın maaşın üst sınırı yok bence.

Bildiğim kadarı ile siber güvenlik olarak yüksek lisans programları mevcut. Bunu da yüksek lisans yapabilmek için bilgisayar mühendisliği okusan, yüksek lisans a oradan devam edebilirsin diye düşünüyorum.

Üniversite okumayı düşünmüyordum malum okuyupta işe başlayamayan çok bende gereksiz olduğunu düşünüyordum ama çevremdekiler en azından üniversite diploman bulunsun elbet işine yarar kendini geliştirirsin dediler yeni yeni hak vermeye başladım.

Üniversite okumayı düşünmüyordum malum okuyupta işe başlayamayan çok bende gereksiz olduğunu düşünüyordum ama çevremdekiler en azından üniversite diploman bulunsun elbet işine yarar kendini geliştirirsin dediler yeni yeni hak vermeye başladım.

O zaman araştırman gereken siber güvenlik yüksek lisans ı yapabilmek için hangi 4 yıllık lisans programlarından birini bitirmen gerektiğini öğrenmek. Çünkü bilgisayar mühendisliğinden daha kolay kazanabileceğin ve daha rahat bitirebileceğin bölümler olabilir.

Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı