Meslek lisesi hayatı nasıl?

Jett_Mainn

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene LGS öğrencisi idim, LGS iyi de geçmedi kötü de geçmedi ama ben bu meslek lisesi veya çıraklık eğitim hatta turizm liselerini çok merak ediyorum. Bu rehber öğretmenleri ilgilenmiyor hatta bizi görünce selam bile vermiyor. Öğretmenleriiz bu konuda bizden de beter dediklerine göre hayatında turizm lisesi özellikle aşçılık bölümüne karşı bir ilgim var. Gitmiş olanlar ve bilgisi olanlar nasıl bir lise söyleyebilir mi?

Ben bilişim okudum, sosyallik açısından çok kıttı, kalitesiz insan sayısı azımsanmayacak derecede çoktu fakat mesleki eğitim açısından iyiydi. Makine ve motor bölümü okumuş arkadaşlarım da vardı, onlar da eğitimi beğeniyorlardı. Mezuniyetten sonra direkt iş buldular.

Turizm alanı hakkında bir bilgim yok.

4 sene boyunca bir işletmede çalışıyorsun dostum. 2 seneden sonra kalfa olup belgesini aliyorsun.mezun olduktan sonra usta oluyorsun ve belgesini alıyorsun. ondan sonra kafa rahat. dükkan açabilirsin. belgelerin olduğundan diğer insanlardan daha kolayca iş bulabilirsin.

Her ay başı 5.000 TL maaş veriyor devlet sana.

Pazartesi okulda 10 saat ders görüyorsun. Pazar tatil diğer günler çalışıyorsun.

Yaz tatilinde 1 ay tatil hakkın var ve bazı resmi tatil günlerinde işe veya okula gitmiyorsun.

Eğer fazla kafaya takan çabuk sıkılan ve alingan biriysen meslek lisesine gitmeni tavsiye etmem. Çünkü meslek hayatın başlıyor bu liseye ilk adımında.

Ustan iyi bı insan çıkarsa şanslısın fakat kötü biri çıkarsa işin zor sıkılırsin falan. İş değiştirebilirsin ama eğer gerçekten sorunlu bir işletmedeysen. Canın sıkılırsa kolay değişmez iş yerin.

Basarilar diliyorum bu liseye gideceksen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı