Meslek Lisesi Mezunu Hava harp Okuluna Gidebilir Mi ?

Battleship353

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İzmir / Karşıyaka
Daha fazla  
Meslek
Şu an Öğrenciyim ama Yazılım Mühendisi
Bu sene anadolu lisesi istememe rağmen ailemin baskısıyla Sağlık meslek Lisesine başlayacağım . Ben 4 seneyi bitirdikten sonra hava harp okuluna başvurabilir miyim ? Bu 4 sene içerisinde bu konuyla ilgili gelişme olur mu ?

Bu sene anadolu lisesi istememe rağmen ailemin baskısıyla Sağlık meslek Lisesine başlayacağım . Ben 4 seneyi bitirdikten sonra hava harp okuluna başvurabilir miyim ? Bu 4 sene içerisinde bu konuyla ilgili gelişme olur mu ?
Harp okullarının sitelerine yazıyor zaten ama cevaplıyayım yinede; maalesef giremiyorsun. Anadolu lisesine bile geçmiş olsan sağlık mesleğe bir kere kaydolmak harp okuluna girmene engel.

Bu arada forumun yaş ortalaması çok düşmüş.

Harp okullarının sitelerine yazıyor zaten ama cevaplıyayım yinede; maalesef giremiyorsun. Anadolu lisesine bile geçmiş olsan sağlık mesleğe bir kere kaydolmak harp okuluna girmene engel.

Bu arada forumun yaş ortalaması çok düşmüş.
Evet düşmüş haklısınız bazıları da çok hayal kuruyor. Almayacağı şeyler için karşılaştırma soruyor. Ya da 5000, 10.000 tllik toplama PC soran var. Çok hayal kuruyor bu çocuklar keşke çıkıp dışarıda top filan oynasalar bu yaşta pcye mahkum oluyorlar yazık.

Askeri lise sınavına boy - kilo oranı yüzünden giremedim . Benim seviyemle aynı bir arkadaş hiç çalışmamasına rağmen 78 puan aldı ve bu puanla kara harp'e girebilirdi . Lütfen bilip bilmeden konuşmayın . Bu arada laflarınıza dikkat edilirse sizde pek olgun görünmüyorsunuz .
Bilgisayar başından , bilgisayara mahkum olmayın demek de nasıl bir kafaysa .

Gerekli koşulları sağlandığı takdirde lise mezunu her Türk vatandaşı askeri meslek yüksek okullarına başvurabilir. Önsağlık - spor - mülakat ve sağlık taramasından olumlu olursan. Asıl yada yedek olarak, girebilirsin. Okula girdiğin taktirde. 30 ile 52 gün arasında bir intibak eğitimine tabi olursun. Bu aşamada elenme riski vardır. İntibaktan sonra yemin ederek Tsk bünyesi altına girmiş olur. Okulda 100 disiplin puanı bulunmaktadır. Telefon ,radyo vb. sinyal cihazları ile yakalanırsan, 25 puan disiplin cezası alırsın. 1. sınıfın bitiminde Hatat eğitimine gidip kamp ve çeşitli senaryolarda ki tatbikat görevlerini ifa edersin. Döndüğünde artık devrecilik sana geçmiş olup gelen birinci sınıflara istigini yaptırırsın. Çömel kalk , sürün, hamamda nasıl bayılıyor ve daha fazlası . 2'inci yılın bitmesine yakın sınıflarınız belli olur, %90 bakımcı cıkmasına rağmen muharip sınıfta cıkabilirsin. Arkasında staj ve 30ağustosa günü Astsubay Çavuş rütbesini takarsın. Belirli bir tatil sürecinden sonra sınıf okulu eğitimi başlar. Yaklaşık 6 ayda burada eğitim aldıktan sonra görev yerleriniz. Subay olmak istiyorsan, dışarıdan 4 yıllık bir fakülte bitirip. Belirli bir hizmet süresi sonra geçersiniz. Ancak albay rütbesinde kalırsınız. Paşa olmak zordur ve kurmaylık hakkı yoktur. Özetle olaylar budur. Birde 2 yıldan 4 yıla uzatılabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı