Şimdi orası senin bileceğin iş. Çünkü yazılım ile diğer bölümler farklı. Her şeyi farklı. İş ortamından tut, lisanları, karşına çıkacak insanlar her şey değişir. Ben sana bilişimin + taraflarından bahsedeyim. Maliyet yok, iş yeri açacağında çok kolaylık sağlayacak. İstersen işi bilirsen ajanslar aracılığı ile freelance iş bulup kendin bile çalışabilirsin. Çünkü sermaye yok, sermaye senin vizyonun, bilgin. Çalışma şartları rahat, çoğu yazılım firması memuriyet gibi çalışır. Sabah 8 akşam 5 veya sabah 9 akşam 6.Sanayi ortamında bunun bir garantisi yok. Para konusuna gelirsek tamamen hangi işletmeyle çalışacağın önemli. İstersen Atp ye geçer 40 gün yaz stajı yaparsın, istersen AMP seçer 12 de Full staj yaparsın.Genelde devlet staj da destek verdiği için para vermeme gibi bir durum duymadım,yaşamadım. Diğer söylediğin meslekler de değerli güzel meslekler. Düşünüp ileride hangisinde daha mutlu olacaksan onu seçmelisin. Ama bilişimde insanların önüne somut bir şey sunmak zor olduğu için vizyon ve kendini geliştirmen çok önemli. Ayrıca uçsuz bucaksız bir derya. Sürekli öğrenmen kendini geliştirmen lazım. Aslına bakarsan biraz stresli iş. Sürekli kafan dolu. Bedenen çalışmaman demek, rahat bir iş olduğu anlamına da gelmiyor. Her işin bir zorluğu var. Bunun kararını dediğim gibi kendin vereceksin.