Meslek lisesi okumanın faydaları nelerdir?

Okuyacağınız bölüme göre değişir. Üniversite okumak isterseniz bölümüne göre çok zorlanırsınız. Veri tabanı programcılığı okudum lisede. Üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ancak kazanamadım. Bölüm dersleri ağırlıklı verilip sayısal dersler verilmedi. Sayısal bölüm olmamıza rağmen 11-12. sınıfta kimya, fizik, biyoloji, matematik dersleri verilmedi. Sadece seçmeli matematik dersi gördüm haftada 2 ders. Üniversite okumak istiyorsanız bunların açığını sizin kendi çalışmanızla kapatmanız gerekiyor. Meslek lisesi öğrencileri için MTOK kontenjanı var ancak kontenjanları normallere göre çok düşük ve bulunduğu okul sayısı çok az. Meslek lisesinden mezun olduktan sonra iş bulabilme imkanınız da yine bölümünüze bağlı. Örneğin elektrik bölümünden mezun olan bir kişi, bilişimden mezun olana göre daha rahat iş bulabilir. Günümüzde en kötü işte bile artık üniversite mezunu şartı arıyorlar. Üniversite okumak istediğimden bu şeyleri önceden bilseydim kesinlikle meslek lisesinden uzak dururdum.

Ayrıca stajlarda asgari ücretten belirli kesintiler yapıldıktan sonra kalan miktarın %30'u kadar maaş veriliyor. Şu anda 767 TL'ye denk geliyor.
 
Hocam, eğer ki gideceğiniz meslek lisesi ciddi anlamda iyiyse ve seçeceğiniz bölümü üniversitede de okuyacaksanız veya o bölümle ilgili iş yapacaksanız aşırı faydalı olacaktır. Tanıdığım birkaç kişi böyle yaptı, ciddi anlamda işe yaradı. Ancak herkes bu kadar şanslı olamıyor. Bildiğiniz gibi, meslek liselerinin büyük bir kısmı potansiyelinin altında...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı