Meslek lisesi stajı teknik serviste mi yapılmalı yazılım şirketinde mi?

Teknomo2

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an 11. sinifim bir meslek lisesinde bilişim bölümü öğrencisiyim. Seneye haftada 3 gün stajım var birkaç tane teknik servis buldum yazılım şirketi bulamadım nedense ama aramaya devam ediyorum. Sizce stajı teknik serviste yapmam mı daha iyi olur yoksa bir yazılım sirketinde mı?

Her iki tarafa da meraklıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, benim bildiğim kadarıyla staj yerini siz seçmiyorsunuz sizin bu konuda görevli olan öğretmeniniz seçiyor. Staj yapılan yerlere gelinde benim lisemde bilişim bölumunde tai, ASELSAN vb. yerlerde staj yapanlar var, teknik servisdede staj yapanlar var. Daha donanımlı olan öğrencileri öğretmenimiz kurumsal yerlere yerleştiriyor.

Merhaba, benim bildiğim kadarıyla staj yerini siz seçmiyorsunuz sizin bu konuda görevli olan öğretmeniniz seçiyor. Staj yapılan yerlere gelinde benim lisemde bilişim bölumunde tai, ASELSAN vb. yerlerde staj yapanlar var, teknik servisdede staj yapanlar var. Daha donanımlı olan öğrencileri öğretmenimiz kurumsal yerlere yerleştiriyor.
Hocam bizim okulumuz maalesef bilişim Bölümü öğrencilerini pek kaale almıyorlar meslek hocalarımız kendilerinden bir haber zaten şirketlere soruyorum okullarla anlaşmaları var

Hocam bizim okulumuz maalesef bilişim bölümü öğrencilerini pek kaale almıyorlar meslek hocalarımız kendilerinden bir haber zaten şirketlere soruyorum okullarla anlaşmaları var.

Dediğim gibi son kararı öğretmenin veriyor ve öğretmen senin ismini şirkete verdiğinde geri çevrilme şansın düşüktür. Şirektler bildiğim kadari ile size eğitim veren öğretmenleride inceliyor örnek olarak benim yazılım derslerime 2 tane öğretmen giriyor ve bu öğretmenlerim doktora sahibi bu yüzden midir bilmiyorum şirketler öğretmelerimize teklif yapıyormuş. Benim tavsiyem öğretmeninle konuş oda uygun görürse büyük ihtimal istediğin şikete gidersin.

Hocam bizim okulumuz maalesef bilişim bölümü öğrencilerini pek kaale almıyorlar meslek hocalarımız kendilerinden bir haber zaten şirketlere soruyorum okullarla anlaşmaları var.

Dediğim gibi son kararı öğretmenin veriyor ve öğretmen senin ismini şirkete verdiğinde geri çevrilme şansın düşüktür. Şirektler bildiğim kadari ile size eğitim veren öğretmenleride inceliyor örnek olarak benim yazılım derslerime 2 tane öğretmen giriyor ve bu öğretmenlerim doktora sahibi bu yüzden midir bilmiyorum şirketler öğretmelerimize teklif yapıyormuş. Benim tavsiyem öğretmeninle konuş oda uygun görürse büyük ihtimal istediğin şikete gidersin.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim ben İstanbul civarında oturuyorum bu arada hocam ile de konisiyim ama surayla git konuş ya da şöyle şöyle yap diyeceğin herhangi bir tavsiyen var mı?

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim ben İstanbul civarında oturuyorum bu arada hocam ile de konisiyim ama surayla git konuş ya da şöyle şöyle yap diyeceğin herhangi bir tavsiyen var mı?

Ankara'da olduğum için maalesef.

ATP mi, AMP mi öğrenci misiniz? Yazın 2 ay yapmıştım.

Sorunuza gelirsek, öğretmen benim yerime bulmuştu. Makine okuduğumdan dolayı sanayi işi büyük şirkette çalışmıyorsan işinden mennun kalmazsın. Bölümde CNC operatörlüğü ve Solidworks var. Solidworks verirse çok iyi olurdu.

Son düzenleme:
Atp mi, AMP mi öğrenci misiniz? Yazın 2 ay yapmıştım. Sorunuza gelirsek, öğretmen benim yerime bulmuştu. Makine okuduğumdan dolayı sanayi işi büyük şirkette çalışmıyorsan işinden mennun kalmazsın. Şahsen bizde CNC operatörlüğü ve SolidWorks var. CAD işi verselerdi, çok rahat olurdu.

Ampyim.

Anladım. Okul boyunca staja gideceksiniz. Size uyarayım. Firmaların çoğu sırf ucuz işçi için öğrencileri kullanıyorlar.

Hocanız size bu konuda yardım eder mi bilmiyorum tavsiyem büyük şirketlere gitmeniz.

Tabii haliyle büyük şirketlerde hep üniversite stajyeri alıyor lise stajyeri alan nadir ya da okulla anlaşmaları oluyor hep.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı