Meslek lisesi vs Anadolu lisesi

Sen büyük ihtimal bilgisayar mühendisliğinden ilerleyeceksin. Şimdi Anadolu'ya girersen bilgisayar hakkında çok bir pratiğin olmayacak derslerine odaklanacaksın sayısala geçeceksin orada matematik gibi alanlarda kendini geliştirmen gerecek. Okulu bitirdiktan sonra YKS'den yüksek bir puanla güzel bir üniversiteye girmen gerekecek onu da başarırsan çok iyi olman lazım ki üniyi bitirdikten sonra da iş bulabilesin.

Mesela meslek okursam ne kadar kazanırım onu bilmediğim icin tırsıyorum.

Nasıl bir meslek ve nasıl bir Anadolu lisesi olduğuna bağlı. 350 puan aralığında Anadolu'ya gitmektense teknik Anadolu ve meslek daha mantıklı olur. 12. sınıfta akademik desteğe geçersin veya atp programına dahil olursun Anadolu'dan farkı kalmaz hem bir alanda meslek sahibi olacaksın.

Mantikliymis.

Zaten evde 50 deneme filan var annem zorla çözerim diye aldı yanda duruyor ellemedim bile.

O kadar kolay mı ki bilgisayar mühendisi olmak filan.
O zaman onun paragraflarını çöz + sosyallerini çöz sosyalden pek konu dinlemeye gerek yok soru çözümlerini izlerken zaten ezberlersin. Sonra mat fen konu anlatımı dinle konular bitince 2 kitaptan bitir zaten pek uzun şeyler değil şakır şakır halledersin(her konu bitiminde çöz kitaplardan)

Zaten evde 50 deneme filan var annem zorla çözerim diye aldı yanda duruyor ellemedim bile.

O kadar kolay mı ki bilgisayar mühendisi olmak filan.
Çalışman lazım işte, lisede dersler daha bunaltıcı geliyor özellikle yeni müfredatla okuldan nefret ettiriyor zaten kalma korkusu yüzünden ekstra bir stres oluyor dersen ki ben katlanamam 4 sene o zaman düzgün bir meslek lisesine gidebilirsin.

Merhaba ben şu an 8. sınıfım LGS'ye bu sene gireceğim. Neyse sadede geleyim. Sizce meslek lisesi mi okumalıyım? Meslek okursam bilişim düşünüyorum çünkü bu alana ilgim var, C# temel ve Blueprint biliyorum iyi bir düzeyde. %15'e filan girerim LGS'de diye düşünüyorum. Sizce Anadolu lisesini meslek lisesini mi tercih etmeliyim? İyi sosyaller.

İlk olarak nereye gidersen git iyi bir yere girmeye bak 2.olarak üniversite amacın yok ise derslerine çalışmayacak isen Anadolu lisesi yerine meslek lisesi seç elinde en azından bir mesleğin olur. Nereye gidersen git gözün hep yükseklerde olsun ama.

Mesela meslek okursam ne kadar kazanırım onu bilmediğim icin tırsıyorum.

Mantikliymis.

Kankam ne kadar kazanırım gözüyle bakmak yapabileceğin en büyük hatalardan biri bu yaşta sevmediğin bir şeyi yaparak aldığın 100 bin severek yaptığın 50 binden daha mı iyi olacak sanki yapman gereken şey burada kaç para kazanırım burayı okuyarak olmamalı otur bir güzel düşün amaçlarım ne ne yapmak istiyorum ne yaparsam mutlu olurum neler bana göre diye güzelce kağıda yaz not al ondan sonra kararını kendin verirsin zaten olay işsiz kalmamak ise illaki bir yere girersin zaten.

Çalışman lazım işte, lisede dersler daha bunaltıcı geliyor özellikle yeni müfredatla okuldan nefret ettiriyor zaten kalma korkusu yüzünden ekstra bir stres oluyor dersen ki ben katlanamam 4 sene o zaman düzgün bir meslek lisesine gidebilirsin.

Ben daha ortaokulda böyle sıkılıyorsam ileride ne olacağını bilemem ama bana hâlâ mantıklısı meslek gibi geliyor okumak bana göre değil mesela bir C# dersini 10 saat aralıksız dinleyebilirim ama bir dersi 40 dakika dinlerken zorlanıyorum.

Ben daha ortaokulda böyle sıkılıyorsam ileride ne olacağını bilemem ama bana hâlâ mantıklısı meslek gibi geliyor okumak bana göre değil mesela bir C# dersini 10 saat aralıksız dinleyebilirim ama bir dersi 40 dakika dinlerken zorlanıyorum.
Anadolu'ya gitmen bir kumar gibi olur bilişim güzeldir bende çok istiyordum ancak bir kaç puanla kaçırınca çok üzüldüm genellikle obpsi en yüksek olan sınıf oluyor bilişim.

Kanka sen şimdi böyle diyorsun ileride şirkette çalışıp asgari ücret alıp bilgisayar mühendislerinden emir alırken öyle demezsin bence. (Aşırı kazanmak istiyorsan harbi kendini kanıtlayıp yurtdışından teklif alman lazım)

Kankam ne kadar kazanırım gözüyle bakmak yapabileceğin en büyük hatalardan biri bu yaşta sevmediğin bir şeyi yaparak aldığın 100 bin severek yaptığın 50 binden daha mı iyi olacak sanki yapman gereken şey burada kaç para kazanırım burayı okuyarak olmamalı otur bir güzel düşün amaçlarım ne ne yapmak istiyorum ne yaparsam mutlu olurum neler bana göre diye güzelce kağıda yaz not al ondan sonra kararını kendin verirsin zaten olay işsiz kalmamak ise illaki bir yere girersin zaten.

Zaten sevdiğim şey bu kendimi bildiğimden bileli bir oyun yapma kodlama isteğim var o kadar fazla bir şeyler yapıyorum ki bilgisayarda yazma hızım 10 Fast fingersta 120'ye kadar ulaşıyor.

Kanka sen şimdi böyle diyorsun ileride şirkette çalışıp asgari ücret alıp bilgisayar mühendislerinden emir alırken öyle demezsin bence. (aşırı kazanmak istiyorsan harbi kendini kanıtlayıp yurt dışından teklif alman lazım)

Hocam asgari ücretle çalışacak bir insan değilim yeşil pasaport var en kötü Avrupa'ya giderim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı